Stenen per maand

Maandstenen

Maandstenen edelstenen per maandMaandstenen kunnen aan de hand van meerdere dingen worden bepaald. In deze rubriek vindt je alle edelstenen die per maand zijn gesorteerd. Je kunt op de maand naar keuze klikken om het gehele artikel en de geboortesteen te lezen. Zo past de granaat bij januari, de amethist bij februari en de aquamarijn bij maart. Alle maanden hebben weer andere stenen en betekenissen. Het is leuk om bijvoorbeeld een maandsteen cadeau te geven aan iemand.

De stenen zijn bepaald door edelsteendeskundigen en volgens de numerologie, dus niet volgens sterrenbeeld. Geboortestenen per sterrenbeeld zijn door astrologen gemaakt. Volgens oude verhalen staan de 12 edelstenen symbool voor de 12 stammen uit het oude Israƫl. Deze zijn door een oude Joodse schrijver genaamd Flavius Josephus verzonnen. Hij dacht dat deze 12 stenen magische krachten hadden als deze gedragen werden door de persoon die in de maand was geboren.

Robijn juli

Juli, welke edelsteen hoort bij deze maand?

De warme zomermaand wordt verbonden met de edelsteen robijn. Deze staat al sinds de oudheid bekend als de koning onder de edelstenen. Het is een prachtige steen met vaak een dieprode kleur. Het zijn redelijk zeldzame stenen, die niet extreem veel gevonden worden in hele hoge kwaliteit. Gelukkig geven de goedkopere robijnen ook geneeskracht aan …

Juli, welke edelsteen hoort bij deze maand? Lees verder »