saffier september

September, welke edelsteen hoort bij deze maand?

De herfstmaand september is de negende maand in het jaar. Dit wordt volgens de Gregoriaanse kalender berekend. Het wordt heel soms ook nog de fruitmaand genoemd. De naam stamt van het Latijnse woord septembris. De diepblauwe variant van de edelsteen saffier past bij de maand. Deze steen staat erom bekend dat het een spirituele en geneeskrachtige werking heeft voor de hersenen. Het verschaft inzicht en stimuleert concentratie en nadenken. Het bevordert de eigenschappen doelgerichtheid en helpt bij meerdere psychische problemen.

De edelsteen saffier

De saffier wordt ook wel de steen der wijsheid genoemd en is al eeuwenlang een populaire steen. Men roemt de schoonheid en helderheid van de steen. Het is dan ook niet gek dat veel oude koningen en tsaren sieraden lieten maken met daarin deze steen. Qua geneeskracht helpt de steen bij reuma, bloeduitstortingen, menstruatiepijnen en slapeloosheid.

Geboortesteen September

Deze donderblauwe edelsteen, de saffier, is de enige echte geboortesteen September. Het speciale is zeker dat de saffier ook in vele andere kleuren voorkomt. Eigenlijk moet je zeggen dat je deze geboortesteen September terugvindt in edelstenen. Dit komt vooral door de vele prachtige kleuren.

geboortesteen september

Wat zijn de overige kenmerken van de geboortesteen September: Saffier

Deze edelsteen is uniek in zijn soort. De kenmerken die deze geboorte steen heeft zijn de moeite waard:

  • Meestal donkerblauwe kleur
  • Gebruikt tegen vergiftiging
  • Vermindert lichamelijke klachten
  • Voor de toekomst
  • Eerlijke mensen: de Saffier straalt op je!

De kleur die bij de maand september hoort

De kleur blauw, die past bij de maand september, heeft meerdere betekenissen. Het staat bijvoorbeeld voor eenvormigheid en betrouwbaarheid. De diepblauwe kleur van de saffier kan ook, als het verkeerd gedragen wordt of niet bij je past, een beklemmend gevoel geven. De kleur wordt veel gebruikt door mensen die gaan solliciteren, omdat het betrouwbaarheid uitstraalt. De lichtere kleuren zijn vooral populair bij babykamers voor jongens.

Geboortemaand steen kopen

De steen kun je in verschillende prijsklassen kopen. Je hoeft niet heel diep in de buidel te tasten als je de steen wilt gebruiken voor de geneeskracht of als sieraad. Bekijk de aanbiedingen bij de onderstaande winkels voor de prachtige saffier van de maand september.