Rhodochrosiet, de geneeskrachtige energie


Het mineraal rhodochrosiet wordt gevonden in de kleuren geel grijs, en bruin. Maar meestal wordt de steen gevonden in de roze rode kleur. De steen wordt niet alleen voor de sieraden industrie gebruikt. Maar ook wordt het mineraal gebruikt voor de edelsteen therapie. De energie van de steen kan je helpen bij fysieke problemen zoals een aantal hieronder beschreven zijn.

Rhodochrosiet bij diarree

Diarree is een dunne waterige ontlasting. De klacht kan verschillende oorzaken hebben. Soms ontstaat diarree heel plotseling. Het kan ook zijn dat het voor een langere tijd duurt, dan spreek je over chronische diarree. Soms krijg je diarree wanneer je reist in andere landen. Dit vanwege voedsel dat op een andere manier bereidt is. Het eten van sterk gekruid voedsel of voedselvergiftiging kan ook een oorzaak zijn. Een rhodochrosiet op de huid gedragen kan deze klachten doen verminderen.

Verstopping (obstipatie)

De klachten die je bij verstopping kan voelen zijn buikpijn, buikkrampen, harde en droge ontlasting. Een aantal redenen die een verstopping kunnen veroorzaken zijn bijvoorbeeld weinig drinken, te weinig vezelrijke voeding en te weinig beweging. Een rhodochrosiet kan helpen deze klacht te verminderen. Draag het mineraal wel op de huid om het beste resultaat te behalen.

Vermoeidheid

Niet alleen lichamelijke inspanning maar ook geestelijke spanning kunnen ervoor zorgen dat jezelf erg vermoeid voelt. Soms kan je jezelf volkomen futloos voelen. Het kan zelfs zo zijn dat je er hoofdpijn of spierpijn krijgt. Maar wanneer dit vaak voorkomt kan dit erg vervelend zijn. Draag een rhodochrosiet op de huid. Deze helpt om je minder futloos te voelen.

Artrose

Wanneer je last hebt van artrose dan wordt het kraakbeen dat tussen je botten zit aangetast. Wanneer dit kraakbeen erg versleten is dan wrijven de botten tegen elkaar. Dit kan behoorlijk veel pijn veroorzaken. Artrose kan ook gepaard gaan met ontstekingen. Dit heeft als gevolg dat het gewricht eerst warm wordt en dan dik en stijf. Een rhodochrosiet aan een ketting of koord gedragen op de huid kan verlichting geven.

Judy

De interesse van Judy voor edelstenen en mineralen begon toen zij Edwin (andere blogger van deze website) een edelstenenverzamelpakket cadeau gaf. Zij vond dit zo leuk dat zij ook is gaan verzamelen en honderden boeken en websites heeft verslonden over dit onderwerp. Op edelstenen.blog schrijft zij vanuit haar eigen passie en visie.

Recent Content

link to Koop nu jouw unieke Amethist!

Koop nu jouw unieke Amethist!

De amethist is een van de meest bekendste edelstenen. Deze paarse kristal is familie van de bergkristal en wordt gekenmerkt door zijn prachtige paarse kleur. De edelsteen wordt verspreid over de wereld gevonden. In de middeleeuwen was dit voornamelijk in Brazilië. Tegenwoordig wordt de amethist onder andere ook gevonden in de Verenigde Staten, Rusland, Duitsland […]
link to Girasol, ontzorgt en geeft inzicht

Girasol, ontzorgt en geeft inzicht

Naast een positieve werking op de lymfeklieren helpt deze wateropaal het lichaam zichzelf te genezen. Hij geeft innerlijke rust en vermindert je spanningen en zorgen. De Girasol is een geest verhelderende edelsteen. Een prachtige edelsteen die veel waarde voor ons heeft. Wij merken dat Girasol een krachtige edelsteen is. Dit betekent dat Girasol meewerkt aan […]