Robijn juli

Juli, welke edelsteen hoort bij deze maand?

De warme zomermaand wordt verbonden met de edelsteen robijn. Deze staat al sinds de oudheid bekend als de koning onder de edelstenen. Het is een prachtige steen met vaak een dieprode kleur. Het zijn redelijk zeldzame stenen, die niet extreem veel gevonden worden in hele hoge kwaliteit. Gelukkig geven de goedkopere robijnen ook geneeskracht aan de drager van de steen. Ben je in juli geboren of wil je iemand een leuk verjaardagscadeau geven, dan is een hanger of steen met robijn een erg leuk idee.

De edelsteen robijn

De rode robijn wordt dankzij zijn eigenschappen ook wel een halfedelsteen genoemd. De geneeskracht van de steen wordt al jaren herkend door mensen. Zo wordt de steen van de maand juli gebruikt tegen en bij infecties, om het libido te verhogen, de werking van de darmen te stimuleren en bij haaruitval. Robijnen zijn daarnaast populair bij juweliers overal ter wereld en worden veel verwerkt in juwelen en sieraden. Ook kroonjuwelen zie je vaak versierd met deze prachtige rode steen.

Geboortesteen Juli

Voor de maand juli is er een zeer speciale edelsteen, namelijk de edelsteen der edelstenen. De geboortesteen Juli is de Robijn, één van de belangrijkste edelstenen. Deze geboorte steen juli is dan ook zeer geliefd. Vele mensen kopen een robijnen sieraad voor zichzelf. Maar deze geboortesteen juli is ook zeer geschikt om weg te geven.

geboortesteen juli

Wat zijn de overige kenmerken van de geboortesteen Juli: Robijn

Deze edelsteen is uniek in zijn soort. De kenmerken die deze geboorte steen heeft zijn de moeite waard:

  • Schoonheid en kwaliteit
  • Hele mooie rode kleur
  • Voor extra liefde en passie
  • Geeft moed en gezag
  • De Koning van de Stenen

De kleur die bij de maand juli hoort

De kleur rood kan veel betekenissen hebben, maar over het algemeen staat deze kleur voor de liefde. “Helaas” passen ook de woorden bloed, vuur en agressie erbij. De kleur wordt veel door vrouwen gedragen. In het dierenrijk staat het voor aantrekkingskracht en bewustzijn.

Geboortemaand steen kopen

Als je in de maand juli bent geboren of je wilt een cadeau geven aan iemand die jarig is in deze maand, dan is een sieraad met robijn een leuk idee.