Azuriet

Edelsteen therapie? Gebruik Azuriet

Azuriet is een edelsteen dat over het algemeen een blauwe kleur heeft. De steen kan ruw of glad zijn. In Nederland wordt deze edelsteen ook wel Koperlazuur genoemd.

Wat is Azuriet?

De edelsteen vindt vooral zijn oorsprong in Europese landen. Het wordt gebruikt bij het bevorderen van zowel de emotionele gezondheid als de fysieke gezondheid van het lichaam. De steen kunt u gebruiken voor persoonlijk gebruik, maar ook in uw praktijk. Bijvoorbeeld bij edelsteentherapie. Daarnaast wordt de steen nog gebruikt voor sieraden.

Algemene informatie Azuriet

Azuriet is een edelsteen dat allerlei soorten kleuren blauw kan hebben. Naast Koperlazuur wordt het ook nog wel eens K2 jaspis genoemd. Wat bijzonder is aan deze steen is dat het overeenkomsten heeft met de Malachiet. Eigenlijk lijken ze bijna identiek aan elkaar. Dit komt door de samenstelling. Azuriet kunt u niet met water vermengen, als u dit wel doet, dan verandert dit in Malachiet. Ditzelfde gebeurt met Malachiet, maar dan andersom. Als het water uit de Malachiet wordt gehaald, verandert dit in Azuriet. Daarom is het ook goed om te weten dat je Azuriet beter niet met water kunt vermengen aangezien dit de steen aantast. Verder kan deze edelsteen u helpen op verschillende manieren, zowel spiritueel als lichamelijk of als sieraad om bij u te dragen.

Werking en geneeskracht Azuriet

Zoals eerder beschreven, werkt deze edelsteen op meerdere niveaus. Meestal werkt dit het best door de steen bij u te dragen of op de desbetreffende chakra’s te leggen om het zijn werking te laten doen. Zelfs als u het draagt als sieraad kan dit ook zijn werking doen:

 • Azuriet kunt u gebruiken om meer over uw emoties te kunnen praten. Het kan helpen om de steen dan op het keelchakra te plaatsen, dan heeft dit een krachtigere werking.
 • Het helpt u om beter om te gaan met angsten en depressies.
 • Werkt goed als u gestrest bent en u kalmering nodig hebt.
 • Het stabiliseert de emoties als u de steen in uw handen houdt.
 • Deze steen kan goed helpen om leren om te gaan met de wereld waarin we leven.
 • De steen werkt goed op de hersenen en helpt u dingen beter te onthouden.
 • Het kan u helpen uw creativiteit tot uiting te brengen.
 • Azuriet geeft u de kans om dingen uit het verleden te doorbreken en achter je te laten.
 • De steen kan helpen om meer bewustzijn in uw leven te creëren.
 • De steen kan helpen bij het versterken van uw dromen.

 

Wat is het effect van Azuriet op de gezondheid

Azuriet heeft ook positieve effecten op de fysieke gezondheid:

 • Azuriet werkt positief op de hersenen en zenuwstelsel.
 • Het helpt om de pijn te verzachten bij problemen met uw kraakbeen in de gewrichten.
 • Als u last heeft van keelklachten kan deze steen een goede uitkomst zijn.
 • Azuriet verstevigd het gebit.
 • Azuriet kan helpen bij ontstekingen.

Verzorging van Azuriet

De bekendste manier om Azuriet te reinigen en opnieuw op te laden is door gebruik te maken van de maan. Bij volle maan kunt u de steen buiten leggen, in het licht van de maan. De volgende dag kunt u de steen weer als nieuw gebruiken en heeft het weer een sterke werking. Verder is het handig om te weten dat u de steen niet met water kunt reinigen omdat dit de steen veranderd in Malachiet. Ook witte salie kan een reinigende werkingen hebben.

Sterrenbeeld en chakra’s van Azuriet

Azuriet hoort bij het sterrenbeeld boogschutter en vissen. Daarnaast hoort deze steen vooral bij het voorhoofdchakra, maar kan ook een sterke werking hebben op de zonnevlechtchakra, de keelchakra en de kruinchakra. De steen werkt het best als u de steen op de desbetreffende chakra legt maar kan ook in de hand worden gehouden.

Geschiedenis

De naam Azuriet komt van het Perzische woord Lazaward. Dit betekend: Blauw. De steen werd voor het eerst gebruikt in het Oude Egypte rond 2670-2450 v.Chr. De steen werd gebruikt voor de kleur blauw bij make-up of bij het schilderen. De steen bestaat voornamelijk uit koper wat goed werkt tegen infecties. In 1824 heeft François Beudant de steen een naam gegeven.

 

Wist je dat Azuriet …..

 1. Goed helpt om je beter te concentreren? Draag de steen dan bij u als u hierin steun wilt ervaren.
 2. Het mediteren bevorderd?
 3. U nieuwsgieriger maakt naar de wereld om je heen?
 4. Door de Romeinen ook wel Lapis Armenius werd genoemd?
 5. Je dromen meer tot leven laat komen?

Als sieraad

Deze edelsteen wordt vaak ook als sieraad gebruikt. Hierbij kun je denken aan armbanden, kettingen, oorbellen, maar ook als ring. Als u de steen als sieraad draagt heeft dit ook een positieve werking op uw welbevinden op alle gebieden.