Tijgeroog

Tijgeroog, een zachte uitstraling

Vertrouwen, kracht en moed worden bevorderd door Tijgeroog. Hij helpt je te concentreren en informatie in je op te nemen. Hij is dus ook een uitstekende studiesteen. Tijgeroog werkt pijnstillend en helpt bij verkoudheid.

Tijgeroog, helpt je doelen te bereiken

Het mineraal tijgeroog heeft zijn naam gekregen omdat de steen een lichtreflectie heeft. Deze reflectie zorgt ervoor dat het je aan een oog van een tijger doet denken. Wanneer de steen bol (cabochon) geslepen is dan is het “oog” het best te zien. De steen is streperig en ondoorschijnend en is geelbruin tot bruin van kleur. Het is een fijne steen voor kinderen omdat de tijgeroog een zachte energie uitstraalt. Het is niet alleen een bijzondere steen om te zien. Maar heeft ook een geneeskrachtige energie.

Een betere beweeglijkheid

De wervelkolom in het lichaam geeft ons de nodige stevigheid maar is ook bewegelijk. Tussen alle wervels van de wervelkolom zit aan de zijkant een opening. Hierdoor kunnen  de zenuwbanen naar het lichaam gaan. Deze zenuwbanen zorgen er onder andere voor dat je de spieren je armen en benen  kunt bewegen. Een tijgeroog op de huid gedragen zorgt voor een betere beweeglijkheid.

Kramp

Wanneer je kramp hebt trekken spiervezels zich samen. Hier heb je zelf geen controle over. Je kan in verschillende lichaamsdelen spierkramp krijgen. Het kan zowel overdag als nachts voorkomen. Ook kan verschillende oorzaken hebben maar treedt sneller op wanneer je vermoeid bent of bij uitdroging. Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Een tijgeroog gedragen op de huid beschermt je tegen het krijgen van spierkramp.

Tijgeroog helpt bij hyperventilatie

Bij hyperventilatie haal je te snel adem. De bloedvaten vernauwen zich  daardoor wordt de bloedtoevoer naar de hersenen minder. Deze vervelende klacht kan voorkomen bij spanningen en stress. Bij acute hyperventilatie haal je te diep en te snel adem en krijg je het gevoel dat je stikt. Bij chronische hyperventilatie hebt heb je dat zelf meestal niet in de gaten. Maar je krijgt hier wel klachten door. Daar kom je vaak pas achter na een bezoek van de huisarts. Wanneer je een tijgeroog draagt kan dit verlichting geven bij hyperventilatie. Draag de steen wel op de huid.

Migraine

Migraine is een aanval van heftige hoofdpijn. Vaak heb je een bonzende pijn die meestal aan één kant van het hoofd zit. Je kan hierbij misselijk zijn of zelfs overgeven. Ook licht en geluid kunnen tijdens een aanval als zeer storend worden ervaren. Tijgeroog kan de heftige pijn verzachten. Masseer met een tijgeroog de beide slapen van je hoofd. Masseer met een cirkelende beweging.