Pyriet geneeskracht

Pyriet, een geneeskrachtig mineraal

Pyriet is een mineraal dat vaak gevonden wordt in de vorm van een kubus. De kubus heeft een goudkleurige glans. Het mineraal wordt ook wel klatergoud genoemd. Veel mensen zagen het goudglanzende pyriet ten onrechte voor goud aan. Pyriet wordt vaak in combinatie gevonden met andere stenen. Enkele voorbeelden zijn bergkristal, toermalijn en lapis lazuli.  Pyriet is niet alleen mooi om te zien maar heeft ook een geneeskrachtige werking.

Slaapproblemen

Er zijn veel mensen die problemen met het slapen hebben. Slaapproblemen  komen in vele vormen voor. Zoals moeite met het in slaap komen, in de nacht wakker worden en dan weer moeite hebben om de slaap te hervatten en bij ieder geluid wakker worden. Maar snurken kan er ook voor zorgen dat je minder slaapt. Om deze ongemakken te verlichten kun je een stukje pyriet onder je hoofdkussen leggen. Ook een stukje pyriet naast het bed kan helpen met je slaapproblemen.

Bronchitis

Bronchitis ontstaat meestal in het griepseizoen. Wanneer je last hebt hiervan  zijn de bronchiën van je luchtpijp ontstoken. Deze ontsteking zorgt ervoor dat je ademhaling moeilijker gaat. De reden dat je bronchitis krijgt kan verschillende oorzaken hebben. Oorzaken als virussen, bacteriën en door inademing van irriterende stoffen zoals dampen en de rook van sigaretten. Bronchitis kun je op elke leeftijd krijgen maar bijvoorbeeld wanneer je ouder bent of een verzwakt immuunsysteem hebt. Dan heb je een grotere kans om bronchitis te krijgen.

Pyriet helpt bij een soepele stoelgang

Wanneer je spijsvertering niet goed werkt dan merk je dit gelijk aan je stoelgang. Je kan dan diarree krijgen of juist obstipatie. Je kan dit ook merken doordat je een onregelmatige stoelgang krijgt en een opgeblazen gevoel krijgt. Een stukje pyriet op de huid gedragen helpt voor een regelmatige stoelgang.

Weerstand

Als je weerstand voldoende is dan ben je minder snel vatbaar voor bijvoorbeeld bacteriën, schimmels, virussen en parasieten. Wanneer je lichaam onvoldoende weerstand hebt ben je sneller vatbaar door deze ziekteverwekkers. Minder weerstand kan onder andere komen door stress en een tekort aan slaap. Een stukje van het mineraal op de huid gedragen kan helpen je weerstand te verhogen.