geneeskracht seleniet

Seleniet, de zachte heelmeester

Seleniet wordt gevonden in de kleuren wit, geelwit, groenwit en bruin maar ook kleurloos. Met een mooie parelglans. Het mineraal wordt nogal eens verward met bergkristal. Maar seleniet is echter veel zachter dan bergkristal. De steen is vernoemd naar Selene de Griekse godin van de maan. Door de mooie glans wordt het mineraal graag gebruikt bij de vervaardiging van sieraden. Ook bij de edelstenentherapie is het een graag geziene steen.

Ruggengraat

De kern van ons lichaam wordt gevormd door de wervelkolom ook wel ruggengraat genoemd. Doordat de wervelkolom van een mens een dubbele s-vorm heeft vangt het de schokken op bij het lopen of rennen op. De ruggengraat is dus een heel belangrijk onderdeel van je lichaam. Een seleniet gedragen op de huid heeft een positieve werking op de ruggengraat.

Borstvoeding

De productie van moedermelk begint al op gang te komen vanaf de vijfde maand van je zwangerschap. Tijdens je zwangerschap maken je borsten zich klaar voor het produceren van moedermelk. Wanneer je net bevallen bent van je kindje komt de borstvoeding op gang. Moedermelk is een belangrijke bron van voedingsstoffen en helpt je baby bij de afweer tegen infecties. Meestal krijgt een baby direct aan de borst zijn of haar moedermelk binnen. Maar moedermelk kan ook afgekolfd worden en in een flesje aan de baby gegeven worden. Het voordeel daarvan is als de moeder even niet in de buurt is er toch moedermelk gegeven kan worden. Een seleniet helpt de productie van de moedermelk te stimuleren. Draag de steen rechtstreeks op de huid om het beste resultaat te verkrijgen.

Seleniet helpt bij hormoonschommelingen

Hormonen kun je omschrijven als de boodschappers van het lichaam. Ze worden door het lichaam aangemaakt. Deze hormonen zijn betrokken bij het immuunsysteem, de voortplanting en de groei. De volgende klieren produceren hormonen alvleesklier, geslachtsklieren, thymus, hypothalamus, epifyse, hypofyse, schildklier, nieren, bijnieren en de bijschildklieren. Er kunnen verschillende redenen zijn waardoor je hormoonspiegel in de war kan raken. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen wanneer je zwanger of in de overgang bent. Ook de menstruatie kan je hormonen danig in de war brengen. Hierdoor kun je ineens anders reageren op gebeurtenissen dan hoe je “normaal ”zou reageren. Draag een seleniet op de huid dit kan je helpen bij hormoonschommelingen.