parel juni

Juni, welke steen hoort bij deze maand?

Bij de zomermaand juni hoort volgens de oude regels de parel. Dit is geen edelsteen of mineraal, maar een natuurlijk verschijnsel dat soms in oesters wordt gevonden. De witte variant past het beste bij de maand juni. Het zijn organische sieraden die vroeger heel erg zeldzaam waren. Tegenwoordig is het niet enorm zeldzaam, maar toch nog prijzig. Er zijn veel namaak parels te koop. Sommigen kun je niet meer van het echt onderscheiden. De beige kleur van de parel past goed bij de prachtige maand juni.

De parel

De parel zie je vaak terug op websites en in boeken die gaan over edelstenen en mineralen. Toch is dit gek, want het hoort niet bij deze groepen. Een parel is een natuurlijk verschijnsel dat in oesters gevonden wordt. Het zijn dus organische stenen. Gek genoeg hoort de steen wel bij de Thaise orde van de negen edelstenen. Ook wordt het veel gebruikt in sieraden. Bekend zijn de parelkettingen, maar ook sieraden met een combinatie met andere geneeskrachtige edelstenen kun je kopen.

Geboortesteen Juni

Deze maand heeft zeker speciale edelstenen. Want de geboortestenen Juni zijn de Parel, de Maansteen en de Alexandriet. Hierdoor is het ook duidelijk dat er veel energie komt van de deze drie stenen. De Parel is altijd al verbonden met de zee, terwijl alleen de naam Maansteen al genoeg zegt. De kleuren van beide edelsten zijn prachtig, veel lichtblauw gecombineerd met wit. Dan hebben we ook nog de groene Alexandriet, de laatste edelsteen van de geboortesteen Juni. Deze kenmerkt zich door groene kleur. En prachtige zeer oude steen met veel genezende kracht.

geboortesteen juni

Wat zijn de overige kenmerken van de geboortesteen Juni:

De Parel is zeker uniek in zijn soort. De kenmerken die deze geboorte steen heeft zijn de moeite waard:

  • Worden gevonden in oesters
  • Zijn organische sieraden
  • Zeer zeldzaam geweest
  • De drager van wijsheid en kracht
  • Parels brengen geluk en succes

De kleur die bij de maand juni hoort

De beige kleur parel past bij de maand juni. De kleurnaam komt uit het Frans en betekend – vrij vertaald – niet gebleekt of ruwe wol. Het wordt gezien als een hele neutrale kleur en staat voor rust en goede wil.

Geboortemaand steen kopen

Parels kun je bij veel winkels kopen. Het gaat hier echter vaak om imitatieparels. Wie echte parels wilt kopen, moet helaas wat dieper in de buidel tasten.