topaas geel november

November, welke edelsteen hoort bij deze maand?

November wordt soms ook wel de slachtmaand, bloedmaand of nevelmaand genoemd. Volgens de kalender die wij nu gebruiken is het de elfde maand van het jaar. Toch stamt de naam van het Latijnse novem af. Dit bekent negen. Dat komt omdat het in de oude kalender, die al lang niet meer wordt gebruikt, de negende maand was. De edelsteen topaas past goed bij deze maand. Volgens edelsteenkundigen wordt hier vooral de gele topaas voor gebruikt.

De edelsteen topaas

De topaas is een bijzondere, zeer spirituele en geneeskrachtige steen. Zo beweert men dat het helpt bij mensen die weinig eetlust hebben, wazig zien of nerveus van aard zijn. Ook heeft het bloedstelpende eigenschappen. Toch raden wij met klem aan om bij al deze symptomen eerst de (huis)arts of specialist te raadplegen. Het beste werkt de steen van de maand november als je deze direct op de huid draagt. Dit kan bijvoorbeeld als ketting of armband. Onze favoriet is aan een ketting als hanger.

Topaas kopen

In onze unieke webwinkel bieden wij Topaas aan. Het zijn 7 producten, met zorg uitgekozen. De goedkoopste van Nederland en altijd voorradig. Ondanks dat onze unieke Topaas edelstenen uit het buitenland komen, is de levering snel en volledig gratis!

De kleur die bij de maand november hoort

De kleur geel kan veel betekenissen hebben. Het wordt gezien als de tegenhanger van de kleur blauw. De woorden alertheid en jaloezie passen goed bij de kleur. Geel heeft ook een krachtige en sprankelende uitstraling. Het is een kleur die licht geeft en bij de zon hoort.

Geboortesteen November

Houd je van de kleur geel of van lichtgroen en ben je in November geboren? Dan heb je geluk! Want de Citrien is de geboortesteen November. En dan heb je een edelsteen met een prachtige kleur en ook nog eens betaalbaar. Bovendien geeft deze steen kracht, vooral wanneer je niet zo goed in je vel zit. Een prachtige geboortesteen November.

geboortesteen november

Wat zijn de overige kenmerken van de geboortesteen November: Citrien

Deze edelsteen is uniek in zijn soort. De kenmerken die deze geboorte steen heeft zijn de moeite waard:

  • Mannen worden aantrekkelijker
  • En vrouwen vruchtbaarder
  • Daarom is het de steen van de ‘moed’
  • Geeft levenskracht

Geboortemaand steen kopen

Als men denkt aan het kopen van een topaas, dan wordt verwacht dat dit heel veel geld gaat kosten. Gelukkig blijkt het echter allemaal wel mee te vallen. Je kunt een topaas kopen voor jezelf of als cadeau geven aan iemand die in november is geboren.