Smaragd, goed voor de gezondheid


Smaragd is een doorzichtige edelsteen. De steen heeft een helder groene kleur. Hier komt ook de bekende kleur genoemd smaragdgroen vandaan. De smaragd is ook één van de stenen die hoort bij de Thaise orde van de negen edelstenen. De steen is vaak troebel dit komt door insluitsels. Maar hoe helderder de steen hoe duurder deze is.

Reuk en smaakzin

De reuk en smaakzin werken samen om de geuren te kunnen waarnemen. Zij werken ook samen om voedsel te proeven. Als bijvoorbeeld de reuk is uitgevallen neem je alleen nog basissmaken waar. Deze basissmaken zijn zoet, zuur, bitter, hartig en zout. De fijne smaken neem je dan niet meer waar. Wanneer je geen geuren meer ruikt dan neem je ook niet meer waar of je een gaslucht of brandlucht ruikt, een lekkere parfum en nog vele andere geuren ruik je niet meer. Wanneer je een smaragd op de huid draagt kan het je reuk en smaakzin doen toenemen.

Doorbloeding

Een slechte doorbloeding betekent dat je weefsel onvoldoende voedingsstoffen en zuurstof krijgen. Een slecht werkende doorbloeding herken je bijvoorbeeld aan koude handen en voeten, een bleek gezicht en weinig energie hebben. De edelsteen smaragd kan helpen je doorbloeding te verbeteren. Draag de smaragd voor een goede werking op de huid.

Smaragd herstelt de huid

De huid van je gezicht heeft het meest te verduren. Het is immers een deel van je lichaam dat meestal niet bedekt is door kleding. Maar ook de rest van je huid is heeft zijn verzorging nodig. Alleen al door te douchen tast je de natuurlijke beschermlaag aan. Het dragen van een smaragd op je huid herstelt doet je  huid herstellen van alle negatieve invloeden van buitenaf.

Fijne motoriek

Onder fijne motoriek wordt het gebruik van de handen en vingers voor kleine bewegingen verstaan. Bewegingen als het vasthouden van een pen, veters strikken, knoopjes dichtmaken en met mes en vork eten. Dit zijn maar enkele voorbeelden die met fijne motoriek te maken hebben. Het dragen van een smaragd verbetert de fijne motoriek. Het beste resultaat boek je wanneer je de steen op de huid draagt.

Edelstenen.blog

Op onze edelstenen blog vind je info over edelstenen en mineralen. Geneeskracht, horoscopen, kopen van stenen, leuke feitjes en weetjes verzamelt.

Recent Content