Peridoot augustus

Augustus, welke edelsteen hoort bij deze maand?

De maand augustus is de achtste maand van het jaar en is vernoemd naar de keizer Augustus. Deze maand wordt ook wel de oogstmaand genoemd. De lichtgroene variant van de edelsteen peridoot past bij deze maand. Deze steen staat bij de Egyptenaren ook wel bekend als steen van de zon. Je kunt de peridoot ook kennen als olivijn of chrysoliet. De steen staat onder andere voor geluk in het huwelijk, zelfvertrouwen en (fysieke) kracht. Naast de smaragd, die qua kleur erg op de steen kan lijken, was dit ook een favoriete steen van Cleopatra.

De edelsteen peridoot

De peridoot is een beschermende, spirituele en reinigende steen. Het houdt kwade en negatieve invloeden van buitenaf weg en helpt je de weg in het leven vinden. De steen kun je beter niet dragen op een plek waar het veel zonlicht krijgt. Op de huid dragen is het beste advies. Ook heeft de steen geneeskrachtige werking voor mensen die last hebben van een bipolaire stoornis. Daarnaast heeft het een helende/positieve werking op o.a. hart, longen, galblaas, darmen, thymus, milt en de ogen.

Geboortesteen Augustus

Een mooie mintgroene edelsteen is de Peridoot zeker. Maar daarnaast heeft deze geboortesteen Augustus ook een zeer positieve uitstraling. De ook wel geelgroene kleur past hier erg goed bij. Deze geboortesteen wordt veel gedragen omdat het lichamelijk en geestelijk kracht geeft.

geboortesteen augustus

Wat zijn de overige kenmerken van de geboortesteen Augustus: Peridoot

Deze edelsteen is uniek in zijn soort. De kenmerken die deze geboorte steen heeft zijn de moeite waard:

  • Geeft zelfvertrouwen
  • Ook voor nieuwe fysieke kracht
  • Wordt gebruikt tegen het verouderingsproces
  • Volgens de Egyptenaren: Steen van de Zon

De kleur die bij de maand augustus hoort

Groen staat voor rust en kalmte. Ook wordt deze kleur vaak geassocieerd met de natuur en moeder aarde. De kernwoorden lucht en ademhalen worden ook toegeschreven aan de kleur. De groene variant van de peridoot past goed bij de oogstmaand augustus.

Geboortemaand steen kopen

Je kunt peridoot in meerdere varianten kopen. Zo is het mogelijk om de steen als hanger, armband, oorbel of ketting te kopen. Je kunt peridoot kopen binnen meerdere prijsklassen.