Speksteen

Speksteen als sieraad

De steen heeft een hoog talk gehalte en voelt glad aan. Een andere naam voor speksteen is zeepsteen, dit wordt zo genoemd omdat de steen glad aanvoelt. Deze steen is erg zacht waardoor je het eenvoudig kunt bewerken tot sieraden of beelden. Ook houtkachels worden vaak gemaakt van speksteen, dit soort steen houdt het vuur lang vast waardoor het uitstekend materiaal is voor een kachel.

Speksteen als kettinghanger

Het is er allerlei kleuren, er is keuze uit zwart, wit, roze, limoen, turquoise en geel/groen. Deze steen wordt veelal gebruikt om te beeldhouwen waardoor er een groot aanbod van losse speksteen is. Speksteen kopen kan gemakkelijk via internet en is redelijk goedkoop.

Het wordt vaak gebruikt voor ketting hangers, omdat deze steen zo zacht is kan het eenvoudig worden bewerkt. Er zijn kettinghangers in allerlei verschillende vormen en kleuren. Het aanbod is erg groot en deze ketting hangers heb je al voor een klein prijsje. Echter zijn de sieraden minder populair dan overige edelsteen sieraden.

Naast ketting hangers worden er ook kleine en grote beelden gemaakt van speksteen. Omdat beeldhouwers vrijwel altijd speksteen gebruiken is het aanbod van beelden enorm. Er worden zowel kleine beeldjes om cadeau te geven, als grote beelden voor in huis verkocht. Deze beelden zijn vaak wel prijzig, dit komt niet zo zeer door de steen maar omdat het handgemaakt wordt.

Draag speksteen direct op de huid

Hoewel het minder bekend is als edelsteen heeft het wel veel geneeskracht, voornamelijk als het direct op de huid wordt gebruikt. Bij huidproblemen als jeuk en irritatie kun je de steen op de geïrriteerde plek leggen om het te verlichten. Daarnaast kan het dragen van een speksteen ketting helpen om de huid rustig te houden. Bij over transpiratie kun je speksteen wrijven over de plek waar het nodig is om dit te verminderen.

Voornamelijk voor jonge mensen kan speksteen veel hulp bieden, het ondersteunt namelijk bij de persoonlijke ontwikkeling en het stimuleert creativiteit. Ook hierbij is het van belang dat de steen in contact is met de huid.