Oktober, welke edelsteen hoort bij deze maand?


De koude maand oktober wordt ook wel de wijnmaand genoemd. Het is volgens de moderne kalenders de tiende maand van het jaar. Het woord stamt van het Latijnse octo af. Dit is vrij vertaald het nummer acht. Het was vroeger namelijk de achtste maand van het jaar, voordat de gregoriaanse kalender werd gebruikt. De prachtige edelsteen opaal past goed bij de maand oktober. Deze steen heeft vaak meerdere kleuren en zijn erg populair in onder andere sieraden.

De edelsteen opaal

Opalen worden in allerlei kleuren gevonden en verkocht. Zo zijn de “kleuren” kleurloos, wit, zwart, roze of oranje zijn. Het staat bekend als de beschermende steen en heeft een activerende kracht. Zo maakt het de drager vrolijk, spontaan en creatief. Het stimuleert ook de waardering die men kan hebben voor mooie dingen in het leven. Daarnaast passen de woorden: liefde, passie, genieten, trouw en zuiverheid, goed bij de steen van de maand oktober. Opalen worden op veel plekken in de wereld gevonden, maar de bekendste vindplaats is het land Australië, met name in de Outback, ook wel The Red Center genoemd.

Voor elk probleem een oplossing

Wij hebben een uniek e-book samengesteld. Hierin staan meer dan 500 lichamelijk en geestelijke problemen in alfabetische volgorde genoemd. Met natuurlijk daarbij de vermelding van de edelsteen die je kan helpen.

Dit E-book kan je in een gebruiksvriendelijke PDF download direct ontvangen:

De kleuren die bij de maand oktober horen

Het valt lastig te omschrijven wat voor kleuren goed bij de maand oktober passen, omdat de opaal veel kleuren kan hebben.

Geboortemaand steen kopen

De opaal kan direct op het lichaam gedragen worden voor het beste resultaat. De sterrenbeelden Kreeft, Schorpioen, Boogschutter en Vissen passen ook goed bij de opaal. Pas op dat je de opaal niet te lang in fel zonlicht blootstelt. De steen kan dan iets verkleuren. Reinigen van de edelsteen zonder water en in de zon heeft de voorkeur. Reinigen met hematietsteentjes, visualisatie, in de aarde of in een cluster van amethist, is wel goed mogelijk.

Edwin

Edwin heeft op 8 jarige leeftijd een edelstenen-verzamelpakket van zijn ouders cadeau gehad. In dit pakket zat iedere week een nieuwe edelsteen of mineraal met daarbij informatie. De passie voor edelstenen en mineralen is toen begonnen. Op edelstenen.blog schrijft hij alles wat te maken heeft met dit onderwerp.

Recent Content

link to Koop nu jouw unieke Amethist!

Koop nu jouw unieke Amethist!

De amethist is een van de meest bekendste edelstenen. Deze paarse kristal is familie van de bergkristal en wordt gekenmerkt door zijn prachtige paarse kleur. De edelsteen wordt verspreid over de wereld gevonden. In de middeleeuwen was dit voornamelijk in Brazilië. Tegenwoordig wordt de amethist onder andere ook gevonden in de Verenigde Staten, Rusland, Duitsland […]
link to Girasol, ontzorgt en geeft inzicht

Girasol, ontzorgt en geeft inzicht

Naast een positieve werking op de lymfeklieren helpt deze wateropaal het lichaam zichzelf te genezen. Hij geeft innerlijke rust en vermindert je spanningen en zorgen. De Girasol is een geest verhelderende edelsteen. Een prachtige edelsteen die veel waarde voor ons heeft. Wij merken dat Girasol een krachtige edelsteen is. Dit betekent dat Girasol meewerkt aan […]