Opaal oktober

Oktober, welke edelsteen hoort bij deze maand?

De koude maand oktober wordt ook wel de wijnmaand genoemd. Het is volgens de moderne kalenders de tiende maand van het jaar. Het woord stamt van het Latijnse octo af. Dit is vrij vertaald het nummer acht. Het was vroeger namelijk de achtste maand van het jaar, voordat de gregoriaanse kalender werd gebruikt. De prachtige edelsteen opaal past goed bij de maand oktober. Deze steen heeft vaak meerdere kleuren en zijn erg populair in onder andere sieraden.

De edelsteen opaal

Opalen worden in allerlei kleuren gevonden en verkocht. Zo zijn de “kleuren” kleurloos, wit, zwart, roze of oranje zijn. Het staat bekend als de beschermende steen en heeft een activerende kracht. Zo maakt het de drager vrolijk, spontaan en creatief. Het stimuleert ook de waardering die men kan hebben voor mooie dingen in het leven. Daarnaast passen de woorden: liefde, passie, genieten, trouw en zuiverheid, goed bij de steen van de maand oktober. Opalen worden op veel plekken in de wereld gevonden, maar de bekendste vindplaats is het land Australië, met name in de Outback, ook wel The Red Center genoemd. Opaal is zeldzaam dus moeilijk te krijgen. Opaal kopen? https://amzn.to/3F9fqKZ

Geboortesteen Oktober

Een zeer natuurlijke uitstraling heeft de Opaal, de unieke geboortesteen Oktober. Een geliefde steen die elke edelstenen liefhebber wil hebben. Maar daarnaast zijn de gelukkigen de mensen die geboren zijn in Oktober. Zij kunnen deze edelsteen naar hartenlust dragen en genieten van de vele uitzonderlijke kleureffecten. Ook de Toermalijn speelt een belangrijke rol bij de geboorte steen Oktober. Toermalijn kopen? https://amzn.to/2W7nL08

geboortesteen oktober

Wat zijn de overige kenmerken van de geboortesteen Oktober: Opaal en Toermalijn

Deze edelsteen is uniek in zijn soort. De kenmerken die deze geboorte steen heeft zijn de moeite waard:

  • Zeer geliefd door de zeer vele variaties
  • Alle kleuren van de regenboog
  • Voor vrede op aarde
  • Geeft de mensen hoop

De kleuren die bij de maand oktober horen

Het valt lastig te omschrijven wat voor kleuren goed bij de maand oktober passen, omdat de opaal veel kleuren kan hebben.

Geboortemaand steen kopen

De opaal kan direct op het lichaam gedragen worden voor het beste resultaat. De sterrenbeelden Kreeft, Schorpioen, Boogschutter en Vissen passen ook goed bij de opaal. Pas op dat je de opaal niet te lang in fel zonlicht blootstelt. De steen kan dan iets verkleuren. Reinigen van de edelsteen zonder water en in de zon heeft de voorkeur. Reinigen met hematietsteentjes, visualisatie, in de aarde of in een cluster van amethist, is wel goed mogelijk.