Rookkwarts, voor rust en geneeskrachtige energie


Rookkwarts wordt gevonden in de kleur rookbruin tot bijna zwart. Het is een mineraal dat voor verschillende doeleinden gebruikt wordt. Van rookkwarts worden onder andere rozenkransen en crucifixen gemaakt. Ook voor de sieraden industrie is het een gewilde steen. Maar is ook bekend om zijn geneeskrachtige energie. Enkele voorbeelden van klachten waar bij de steen kan helpen staan hieronder beschreven.

Verdriet

Verdriet is een natuurlijke emotie. Vaak ben je verdrietig omdat je wat naars hebt gehoord of hebt meegemaakt. Er zijn verschillende gebeurtenissen te bedenken waarom je verdrietig kunt zijn. Bijvoorbeeld een overlijden van een geliefd persoon, een verbroken relatie, het gevoel niet begrepen te worden. Deze en andere gebeurtenissen kunnen een groot impact op je hebben. Soms kan huilen kan een opluchting zijn voor even. Een rookkwarts op de huid gedragen kan je ook helpen. Het wordt dan een troost steen die je wat rust geeft.

Helpt te ontspannen

Soms heb je het zo druk in je dagelijkse leven dat je jezelf geen tijd gunt om te ontspannen. Toch is het goed voor je lichaam en geest om elke dag een rustpauze in te lassen. Om even bij te komen en te ontspannen. Rookkwarts kan je hierbij helpen. Houdt de steen voor enige tijd in beide handen vast. De energie van deze steen helpt mee je te ontspannen.

Rookkwarts verlicht pijn

Wanneer je lichaam te sterke prikkels krijgt. Reageert je lichaam hierop met pijn. Deze pijn kan opgewekt worden door bijvoorbeeld grote hitte, een verwonding en zelfs bij blootstelling aan een te lage temperatuur. Ook een beschadiging aan de weefsels kan voor deze lastige klacht zorgen. Iedereen ervaart pijn weer anders. Wat voor de één heel pijnlijk wordt ervaren is voor een ander misschien geen probleem. Pijn kan een onaangenaam gevoel geven maar het kan ook als ondragelijk worden ervaren. Het kan op verschillende plaatsen in het lichaam voorkomen. Rookkwarts kan helpen de pijn te verzachten. Leg de steen voor enige tijd op de pijnlijke plek. Wanneer je last hebt van nekpijn helpt het ook om een hanger van Rookkwarts om de nek te dragen.

Judy

De interesse van Judy voor edelstenen en mineralen begon toen zij Edwin (andere blogger van deze website) een edelstenenverzamelpakket cadeau gaf. Zij vond dit zo leuk dat zij ook is gaan verzamelen en honderden boeken en websites heeft verslonden over dit onderwerp. Op edelstenen.blog schrijft zij vanuit haar eigen passie en visie.

Recent Content

link to Koop nu jouw unieke Amethist!

Koop nu jouw unieke Amethist!

De amethist is een van de meest bekendste edelstenen. Deze paarse kristal is familie van de bergkristal en wordt gekenmerkt door zijn prachtige paarse kleur. De edelsteen wordt verspreid over de wereld gevonden. In de middeleeuwen was dit voornamelijk in Brazilië. Tegenwoordig wordt de amethist onder andere ook gevonden in de Verenigde Staten, Rusland, Duitsland […]
link to Girasol, ontzorgt en geeft inzicht

Girasol, ontzorgt en geeft inzicht

Naast een positieve werking op de lymfeklieren helpt deze wateropaal het lichaam zichzelf te genezen. Hij geeft innerlijke rust en vermindert je spanningen en zorgen. De Girasol is een geest verhelderende edelsteen. Een prachtige edelsteen die veel waarde voor ons heeft. Wij merken dat Girasol een krachtige edelsteen is. Dit betekent dat Girasol meewerkt aan […]