Geneeskracht hematiet

Hematiet, de geneeskracht

Het mineraal hematiet wordt gevonden in het roodbruin en verschillende grijstinten tot zwart. Het heeft vaak een metaalachtige glans maar kan ook mat zijn. Hematiet stenen staan onder andere bekend om hun geneeskrachtig vermogen. Hieronder staan enkele kwalen beschreven die met behulp van dit mineraal verzacht of voorkomen kunnen worden.

Bloedarmoede

Wanneer je last hebt van bloedarmoede zitten er te weinig rode bloedcellen in je bloed. Deze bloedcellen heeft je lichaam nodig om zuurstof van je longen naar de andere delen van je lichaam te vervoeren. Wanneer je bloedarmoede hebt dan kun je klachten krijgen zoals bijvoorbeeld vermoeidheid, duizeligheid en zweten. Een hematiet kan je helpen om deze en andere klachten te verzachten. Draag het mineraal wel op de huid om de beste geneeskrachtige werking te verkrijgen.

Menstruatie klachten

Veel vrouwen hebben maandelijks last van deze klachten. De meest gehoorde klachten zijn pijn in de onderbuik en hoofdpijn. Ook rugpijn is een bekend verschijnsel bij dit probleem. Er kunnen ook zware bloedingen voorkomen. Dit kan het dagelijks functioneren dan ook flink beïnvloeden. Een hematiet op de huid gedragen kan helpen deze klachten verzachten. Of leg de steen enige tijd op de onderbuik.

Oogklachten

Oogklachten zijn een regelmatig voorkomende klacht. Sommige klachten kunnen heel onschuldig zijn maar er kunnen ook andere oorzaken een rol spelen. Enkele voorbeelden van klachten aan de ogen kunnen zijn computerogen, droge ogen, tranende ogen en vermoeide ogen. Een hematiet gedragen op de huid kan deze onschuldige klachten doen verminderen.

Vermoeide en opgezwollen benen

Als je vaak lang moet staan of juist moet zitten dan kan je klachten krijgen aan je benen. Je benen houden vocht vast en gaan moe aanvoelen. Je kan hier ook spataderen door krijgen. Wanneer je bijvoorbeeld werk hebt waarbij je veel moet staan zoals in een winkel. Of op een kantoor werkt waarbij je veel moet zitten. Dan kan een hematiet een uitkomst bieden. Draag de steen op de huid om het beste resultaat te verkrijgen.

Hematiet helpt bij slapeloosheid

Slapeloosheid is een probleem dat voor mensen veel invloed kan hebben op het dagelijks functioneren. De meeste problemen hebben mensen om in slaap te komen, niet door te kunnen slapen en daardoor niet uitgerust wakker te worden. Hierdoor kan je overdag snel geprikkeld zijn. Vaak voel je jezelf overdag zo moe dat je een dutje gaat doen. Maar dit kan ook averechts werken. Hiermee bereik je vaak mee dat je in de avond hierdoor niet in slaap kunt komen.  Je veranderd hier namelijk het dag-nacht ritme mee. Een hematiet op de huid gedragen kan helpen bij dit probleem. Ook een hematiet naast bed of onder je hoofdkussen kan een oplossing bieden.