Edelstenen bij allergieën


Allergieën kunnen in veel vormen en maten voorkomen. Het wordt gezien als een zeer vervelende klacht met storende symptomen.

Wat is een allergie?

Als je last hebt van een allergie, dan kan dat veel oorzaken en symptomen hebben. Deze vervelende klacht is een reactie van het menselijke immuunsysteem. Het reageert op stoffen die het lichaam niet herkend. Deze stoffen zijn, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, vaak niet eens schadelijk. Het lichaam kan bijvoorbeeld denken dat stuifmeelkorrels, huidschilfers van (huis)dieren of andere stoffen gevaarlijk zijn. Het afweersysteem gaat proberen deze stoffen in het lichaam onschadelijk te maken. Dit uit zich in vervelende en vaak ook heftige allergische reacties. Een voorbeeld dat iedereen wel kent: hooikoorts. Bekende symptomen van een allergie zijn:

  • Loopneus
  • Tranende ogen
  • Jeuk
  • Benauwdheid
  • Diarree

Edelstenen die kunnen helpen tegen en bij allergieën

Aquamarijn

Als je last hebt van allergieën die te maken hebben met huismijt en huisstof, dan kun je de aquamarijn gebruiken. Je kunt deze steen, die staat voor zelfreiniging en bescherming, direct op de huid dragen. Ook kun je een aquamarijnsteen in de broekzak doen, maar dan is het effect wel iets minder. De positieve vibratie zorgt er voor dat het immuunsysteem versterkt wordt.

Barnsteen

Deze steen wordt ook wel amber genoemd. Het is een fossiele hars dat afkomstig is van naaldbomen. Net als de bovenstaande steen staat het voor zelfreiniging en heeft het een positieve werking bij allergieën. De barnsteen wordt vaak gebruikt bij mensen die last hebben van hooikoorts. Je mag de steen direct op de huid dragen voor het beste effect.

Aventurijn

Heb je voornamelijk last van klachten die met de huid te maken hebben, dan is de aventurijn de beste keus. Huidklachten kunnen erg vervelend zijn en zich op meerdere manieren uiten. De aventurijn, ook wel aventurien genoemd, is een groene kwartssoort. Het is een zeer spirituele steen die ook helpt bij angsten en verlegenheid.

Overige stenen:

De volgende stenen hebben ook een positief effect:

Edwin

Edwin heeft op 8 jarige leeftijd een edelstenen-verzamelpakket van zijn ouders cadeau gehad. In dit pakket zat iedere week een nieuwe edelsteen of mineraal met daarbij informatie. De passie voor edelstenen en mineralen is toen begonnen. Op edelstenen.blog schrijft hij alles wat te maken heeft met dit onderwerp.

Recent Content

link to Lodestone kopen

Lodestone kopen

Heel goed, je gaat Lodestone kopen. Wat de specifieke reden voor je keuze is maakt natuurlijk helemaal niet uit. Met de Lodestone heb je een mooie edelsteen uitgezocht en nu is de vraag: Waar kun je de Lodestone kopen? En waar kun je dit het beste doen? Ook wil je waarschijnlijk weten: waar let je […]
link to Kwarts kopen

Kwarts kopen

Heel goed, je gaat Kwarts kopen. Wat de specifieke reden voor je keuze is maakt natuurlijk helemaal niet uit. Met de Kwarts heb je een mooie edelsteen uitgezocht en nu is de vraag: Waar kun je de Kwarts kopen? En waar kun je dit het beste doen? Ook wil je waarschijnlijk weten: waar let je […]

AANBIEDING – €135,- korting

Unieke Kans: Voor Iedereen Die Op Zoek Is Naar Ontspanning!

Yoga Nidra Chakra Cursus. Bekijk de cursus via de button hieronder of lees ons Yoga Nidra cursus blog

Yoga Chakra aanbieding