larimar kopen

Larimar kopen

Larimar is een zeldzame edelsteen en is de blauwe variant van pectoliet. De edelsteen komt zowel licht doorschijnend als opaak voor en heeft een glasachtige glans. De lichtblauwe kleur heeft een kalme, rustige uitstraling. Er is maar één plek in de wereld waar Larimar gevonden wordt, namelijk in de Dominicaanse Republiek. In 1916 werd de vindplaats ontdekt. Door de kleur wordt Larimar ook wel de dolfijnsteen genoemd. De edelsteen is zelfs nog zeldzamer dan de diamant en wordt in de Dominicaanse Republiek veel verwerkt in zilveren sieraden.

Klein aanbod larimar sieraden

Doordat de edelsteen zo zeldzaam is, is het aanbod erg klein. De sieraden waarin larimar verwerkt is zijn vaak erg prijzig. Echter zijn ze wel prachtig om te zien. De hemelsblauwe tot zeeblauwe edelsteen komt prachtig tot zijn recht in een zilver sieraad. Vooral in een grote ring of als oorbellen is het echt een juweel. Ondanks het kleine aanbod zijn er ook kettingen, ketting hangers, armbanden, ringen en oorbellen in alle soorten en maten met daarin larimar verwerkt.

Ook als ruwe steen kun je larimar kopen, vaak is deze steen wat witter en doffer van kleur. Toch is ook deze erg mooi om te zien, je ziet de blauwe vlakken er mooi in uitkomen. De geslepen knuffelsteen heeft wel meteen weer die mooie glans en de lichtblauwe kleur. Deze stenen zijn geschikt om bij je te dragen. De grootte van de losse stenen kan nogal verschillend zijn, de prijs is bepalend door het gewicht en de kleur van de steen.

Larimar helpt blokkades oplossen

Naast het feit dat het een bijzonder mooie steen is om te zien heeft het ook nog positieve eigenschappen. Het werkt positief op het hart-, keel- en voorhoofdchakra. Spiritueel helpt het om nervositeit te verminderen en blokkades op te lossen. Door larimar bij je te dragen zul je emoties als woede en angst makkelijker los kunnen laten. Wat betreft de gezondheid zorgt larimar ervoor dat er minder pijn wordt ervaren. Larimar kan helpend zijn bij artritis, hernia, artrose of problemen met gewrichten of botten. Daarnaast stimuleert het het zelfhelend vermogen van het lichaam.