Jade kopen

Jade kopen

De edelsteen Jade kan verschillende kleuren hebben, zoals groen, geel/groen, wit of paars. De groene kleur is de meest bekende. Sommige varianten zijn glazig en lichtdoorlatend terwijl anderen niet transparant zijn en donkerder van kleur. Net als nefriet is jadelet één van de twee steensoorten die de naam Jade dragen. In welke vormen kun je jade kopen?

Jade kopen in verschillende kleuren

Bij het kopen van deze steen is het belangrijk om te achterhalen of het een echte Jade is. Er zijn namelijk imitatie stenen die als Jade worden aangeboden onder de naam ‘new jade’. Voor deze steen wordt serpentijn gebruikt en is dus geen echte jade edelsteen. De steen is vaak lichtgeel/groen van kleur.

Als sieraad is deze edelsteen een mooie toevoeging aan je outfit. Door de groene kleur valt de steen als sieraad goed op, bijvoorbeeld als hanger aan een ketting. Er zijn Jade hangers in allerlei soorten en maten. Er zijn ook Jade parel kettingen, deze ketting bestaat uit kleine ronde steentjes en is wat minder opvallend dan een hanger. Het kopen van jade is erg persoonlijk omdat de kleur per steen verschillend kan zijn. Naast een hanger of een ketting zijn er ook armbanden, ringen en oorbellen te koop met een jade edelsteen.

Heb je de steen liever ergens in huis staan? Er zijn ook mooie beeldjes te koop die gemaakt zijn van Jade.

Jade kopen: bevorderd liefde

Jade kopen heeft veel positieve eigenschappen, het trekt voorspoed, welvaart en geluk aan en het heeft een reinigende en beschermende werking. Deze steen ondersteunt bij het loslaten van negativiteit en stimuleert de zelfredzaamheid. Het helpt bij bedenken van nieuwe ideeën en helpt erbij om ze ook daadwerkelijk uit te voeren. Jade kopen zorgt ervoor dat de lichamelijke systemen in balans blijven en het heeft een positieve werking op de (bij)nieren, het zenuwstelsel en de blaas. Jade stimuleert het hartchakra waardoor liefde en tolerantie worden bevorderd.

Waarom jade kopen?

Echte jade verkleurt wanneer je het jaren lang op de huid draagt. Hieraan kun je zien dat het echt jade is. De steen wordt vaak gebruikt om sieraden van te maken en voor de geneeskrachtige werking. Jade kopen wordt ook ingezet voor klachten op spiritueel gebied. Jade correspondeert met de vierde chakra het hartchakra. Hieronder vind je enkele voorbeelden waarbij het kopen van jade je op het geestelijk vlak kan helpen.

Jade kopen: helpt bij rouwverwerking

Als iemand overlijd die je dierbaar is dan voel je vaak de leegte die deze persoon achterlaat. Iedereen rouwt op zijn of haar eigen manier. Er zijn mensen die het gevoel hebben nooit meer te kunnen lachen en verder kunnen gaan met hun oude leven. Er zijn ook mensen die het feit verdringen en weer “gewoon” verder willen gaan met hun leven. Maar wanneer je een verlies niet goed verwerkt dan komt er toch vaak een moment waarin je gevoelens vastlopen. Het is dan ook goed om je rouw te verwerken. Deze steen op de huid gedragen kan je helpen bij de rouwverwerking. Jade kopen: voor een mooi steunend cadeau.

Jade kopen: stimuleert dromen die inzicht geven

Je kan verschillende dromen hebben. Belangrijk zijn de dromen die je inzicht geven. Sommige dromen geven je boodschappen vanuit je onderbewuste. Vaak gaat het over “stukjes” die je die dag hebt mee gemaakt. Fijn is het als je na een droom inzicht hebt gekregen hoe je in het leven staat. Deze steen op de huid gedragen helpt je dromen te krijgen waardoor je inzicht krijgt. Daarom zijn er veel mensen die jade kopen.

Jade kopen: helpt je beter te luisteren naar je lichaam

Naar je lichaam luisteren klinkt zo gemakkelijk. Maar toch is dat niet altijd even gemakkelijk om dat uit te voeren. Je lichaam geeft vaak signalen af die genegeerd worden. Signalen als wanneer je vermoeid bent of wanneer je veel te veel informatie binnen krijgt. Soms ga je zo lang door met deze en andere signalen te negeren dat je een burn-out krijgt of lichamelijke klachten. Jade kopen helpt om je te leren luisteren naar je lichaam. Draag de steen wel op de huid voor het beste resultaat.