Parel kopen

Parel kopen

De parel is een van de meest beroemde edelstenen en ontstaat in een schelp. Het begint allemaal met een klein korreltje zand wat een irritatie is voor de schelp. Dit zandkorreltje wordt met een kalkachtige substantie omhuld en vormt zich uiteindelijk tot prachtige parel. Deze edelsteen hoeft niet bewerkt te worden, het heeft van zichzelf al een mooie ronde vorm. De parel is erg kwetsbaar en dient zorgvuldig behandeld te worden. In wat voor vormen kun je de parel kopen?

Parel kopen van mooie kwaliteit

Als je besluit om een parel te kopen is het belangrijk om goed te kijken of het om echte parels gaat. Er zijn namelijk veel imitatie parels op de markt. De prijs wordt bepaald door verschillende elementen, een kleine parel met wat oneffenheden is minder duur dan een parel die groot en mooi rond is, stralend glanst en een egaal oppervlak heeft. Daarnaast is er nog een verschil tussen natuurlijke- en gekweekte parels. De parels die gevonden worden in de zee zijn duurder dan parels uit een parelkwekerij. De kwaliteit wordt bij vrijwel iedere juwelier vermeld.

Een parel kopen doe je dus niet zomaar. Het is raadzaam om je vooraf goed te laten informeren en prijzen te vergelijken. Een parelketting of parel armband is in verschillende kleuren te koop, het zijn veelal lichte pasteltinten die rust uitstralen. Ook zijn er ringen, oorbellen en ketting hangers te koop met een parel. De kleur en grootte van het sieraad hangt af van persoonlijke voorkeur. Een parel is een bijzonder mooi juweel, door de subtiele kleuren kun je eenvoudig meerdere parel sieraden combineren. Zoals een parelketting, parel armband en een parel ring.

Emotionele balans

De kwetsbaarheid komt terug in de geneeskrachtige eigenschappen van de parel, het stimuleert inzicht, eerlijkheid en acceptatie. Het zorgt voor emotionele balans en biedt ondersteuning bij het loslaten van negatieve emoties, schuldgevoelens, woede en stress. De parel zorgt voor meer concentratie en focus. Het brengt je in hogere energieën, stimuleert spiritualiteit en zuivert het lichaam.