Edelstenen bij angsten

Edelstenen gebruiken bij angsten en fobieën

Angsten en fobieën komen veel voor. Edelstenen kunnen ondersteunend werken als je hier veel last van hebt. Je dient bij terugkomende angsten of fobieën natuurlijk altijd een specialist te raadplegen. De kracht van edelstenen helpt bijvoorbeeld om meer rust, moed, kracht en zelfvertrouwen te krijgen. Hieronder bespreken we welke edelstenen en mineralen goed geschikt zijn bij angsten en fobieën.

Wat zijn angsten?

Angst is een reactie van het lichaam dat wordt toegeschreven aan ons overlevingsmechanisme. Het is een reactie op een bepaalde prikkel in de omgeving. Als gevolg kan het lichaam op veel manieren reageren. Sommige mensen willen alleen maar vluchten of worden juist extra strijdbaar. Ook kunnen veel soorten angsten en fobieën het leven van een persoon volledig bepalen. Men gaat naar de angst leven, zonder hulp te zoeken. Wij raden altijd aan om bij angsten en fobieën hulp te zoeken van een expert. Edelstenen kunnen wel ondersteunend werken.

Welke edelstenen worden er bij gebruikt?

Rozenkwarts

De rozenkwarts wordt als algemene steen gebruikt bij alle soorten angsten. De steen staat voor liefde en correspondeert met de hartchakra. Het bevordert liefde voor jezelf en ook het accepteren van jezelf. Ook geeft het hulp bij verdriet en trauma’s. De steen kan direct gedragen worden op de huid als je regelmatig last hebt van angsten. Bij kinderen met angsten kan de steen in de broekzak worden gedaan of als hanger om de nek worden gegeven. In de slaapkamer kan de steen op een hoge plank of in het nachtkastje liggen voor een positief effect bij nachtelijke angsten.

Nachtelijke angsten

Kinderen of volwassenen die in de nacht te maken krijgen met allerlei soorten angsten, kunnen de helende kracht van de ammoniet goed gebruiken. Deze steen geeft rust en bevorderd het natuurlijk slaapritme. Ook wordt het gezien als een beschermende steen voor de personen in de slaapkamer. Dit is eventueel een mooie boodschap om mee te geven aan kinderen.

Tijgeroog bij fobieën

Mensen die leven met een fobie kunnen wellicht veel baat hebben van de tijgeroog. Deze steen beschermd, geeft inzicht, helpt om even afstand te nemen en laat je het grote plaatje zien. Deze zeer spirituele steen zorgt dat je meer moed, kracht en vertrouwen krijgt in jezelf en anderen. Draag de steen bijvoorbeeld als hanger om de nek. Ook een losse tijgeroog in de broekzak kan helpen bij mensen die veel last hebben van fobische klachten

Overige stenen die worden gebruik bij angsten en fobieën: