Top 5 duurste soorten edelstenen per karaat


Er zijn meer dan 4000 mineralen op onze aarde te vinden. Veel van deze mineralen zal je wellicht nooit in het echt zien. Dankzij het geologische proces van de aarde zijn er veel mooie, bizarre en kostbare mineralen en edelstenen te vinden. Van sommige heb je misschien nog nooit gehoord. Gekke namen zoals Amegreen, Amazoniet en Amblygoniet bijvoorbeeld worden snel in de zoekmachine gezocht, omdat je niet weet wat het precies is. En dat zijn slechts drie willekeurige voorbeelden uit de lijst met alle edelstenen met de letter A.  Hieronder staat een top 5 duurste edelstenen gesorteerd op karaat en per soort.

Mineraal of edelsteen

Mineralen kunnen ook worden gebruikt als edelsteen. Dit wordt bepaalt aan de hand van de chemische structuur, de structuur van het kristal, de breking en hoe de steen eruit ziet. Vaak geldt hoe minder imperfecties en hoe zeldzamer de edelsteen is, des te kostbaarder.

Duurste edelstenen, een top 5.

Hieronder vindt je een lijst van de duurste edelstenen, gesorteerd op aantal karaat. De geschatte gemiddelde waarde per karaat is omgerekend in januari 2017 via wisselkoers.nl. Sommige namen van edelstenen zijn in het Engels, omdat er geen goede Nederlandse vertaling is of deze niet bekend is.

Diamant – €14.000 per karaat

Diamant is wellicht een van de meest bekende edelstenen ter wereld. De steen bestaat uit koolstof en wordt veel gebruikt in bijvoorbeeld trouwringen en andere sieraden. Diamanten staan bekend om de vele nuttige toepassingen, kracht en hardheid. Het zijn zeer dure edelstenen.

4. Serendibiet – €17.500 per karaat

De chemische formule van serendibiet is (Ca,Na)2(Mg,Fe2+)3(Al,Fe3+)3[O2|(Si,Al,B)6O18]. Iets wat je niet snel uit het hoofd zal leren. Het is een ongelofelijk zeldzame edelsteen en mineraal dat oorspronkelijk in Sri Lanka werd gevonden rond het jaar 1900. Recent is het ook gevonden in het land Myanmar.

3. Grandidierite – €19.000 per karaat

Voor een karaat grandidierite kun je met gemak bijna twintigduizend euro krijgen. Voor het eerst werd de steen ontdekt in Madagascar. De steen is erg zeldzaam en heeft een kenmerkende blauwe kleur.

2. Taaffeite – €32.000 per karaat

Taafeite is een edelsteen die erg veel lijkt op het mineraal spinel. De steen werd voor het eerst dan ook ontdekt nadat deze al was gepolijst in Dublin, Ierland. De steen is een van de zeldzaamste stenen ter wereld en kan gevonden worden in kleine hoeveelheden in Sri Lanka en Tanzania.

1. Rode diamant – €970.000 per karaat

Ook al staat de ‘normale’ diamant op plek 5, de rode diamant is nog zeldzamer en kostbaarder. In totaal zijn er – op het moment van schrijven – slechts 30 rode diamanten gevonden. De grootste rode diamant is de Moussaieff Red Diamond. Deze werd in 2011 voor 8 miljoen dollar verkocht.

Edwin

Edwin heeft op 8 jarige leeftijd een edelstenen-verzamelpakket van zijn ouders cadeau gehad. In dit pakket zat iedere week een nieuwe edelsteen of mineraal met daarbij informatie. De passie voor edelstenen en mineralen is toen begonnen. Op edelstenen.blog schrijft hij alles wat te maken heeft met dit onderwerp.

Recent Content

link to Blizzard stone kopen

Blizzard stone kopen

Heel goed, je gaat Blizzard stone kopen. Wat de specifieke reden voor je keuze is maakt natuurlijk helemaal niet uit. Met de Blizzard stone heb je een mooie edelsteen uitgezocht en nu is de vraag: Waar kun je de Blizzard stone kopen? En waar kun je dit het beste doen? Ook wil je waarschijnlijk weten: […]
link to Blizzard stone

Blizzard stone

Een prachtige edelsteen die veel waarde voor ons heeft. Wij merken dat Blizzard stone een krachtige edelsteen is. Dit betekent dat Blizzard stone meewerkt aan en verbetering van de energie die wij nodig hebben. Wat is Blizzard stone? Iedere edelsteen bestaat uit één of meerdere mineralen. Mineralen zijn samengeklonterde, vaste, stoffen die in de natuur […]

AANBIEDING – €135,- korting

Unieke Kans: Voor Iedereen Die Op Zoek Is Naar Ontspanning!

Yoga Nidra Chakra Cursus. Bekijk de cursus via de button hieronder of lees ons Yoga Nidra cursus blog

Yoga Chakra aanbieding