Duurste diamant ter wereld verkocht


Het Canadese bedrijf Lucara heeft de duurste diamant verkocht. De diamant, met de waarde van ongeveer 58 miljoen euro, werd verkocht aan een bedrijf in Dubai. De veiling vond in maart 2016 plaats. De steen is van 813 karaat. Dit is meer dan 400 keer zoveel als de gemiddelde trouwring waar de steen in zit verwerkt. De ongelofelijk dure steen werd gevonden in de Karowe mijn in Botswana eind 2015 en kreeg de naam The Constellation.

Diamanten in Botswana

In de Botswana mijn worden regelmatig grote en kostbare ruwe diamanten gevonden. In de huidige top 50 van grootste ruwe diamanten ter wereld staat Botswana dertien keer vermeldt. Elf van deze giganten zijn gevonden in de Karowe mijnen. Binnenkort wordt ook de nummer twee van deze lijst geveild. Deze heeft de naam Lesida La Rona genoemd.

Lucara Diamonds

Het bedrijf is opgericht in 2004 en richt zich volledig op de mijnindustrie. Lucara Diamonds haalt voornamelijk diamanten uit mijnen overal ter wereld. Het bedrijf is beursgenoteerd en staat daarnaast bekend om de diamanten met veel karaat.

The Constellation

De naam kun je in het Nederlands vrij vertalen in Sterrenbeeld. In maart 2016 werd de diamant met 813 karaat verkocht aan Nemesis Internation DMCC. Dit is een bedrijf in Dubai dat zich richt op het opkopen van ruwe diamanten. In totaal hebben zij er 58 miljoen euro voor neer moeten leggen. Omgerekend is dit ongeveer 71.000 euro per karaat. Zij zijn van plan de steen te polijsten en te snijden. Lucara Diamonds houdt een belang van 10% in de steen. Dus als het bedrijf in Dubai klaar is met polijsten en snijden, gaat er nog een klein deel van de opbrengsten naar Lucara toe. Volgens de woordvoerder van het bedrijf ligt de verkoopprijs ruim boven verwachting.

Edwin

Edwin heeft op 8 jarige leeftijd een edelstenen-verzamelpakket van zijn ouders cadeau gehad. In dit pakket zat iedere week een nieuwe edelsteen of mineraal met daarbij informatie. De passie voor edelstenen en mineralen is toen begonnen. Op edelstenen.blog schrijft hij alles wat te maken heeft met dit onderwerp.

Recent Content

link to Blizzard stone kopen

Blizzard stone kopen

Heel goed, je gaat Blizzard stone kopen. Wat de specifieke reden voor je keuze is maakt natuurlijk helemaal niet uit. Met de Blizzard stone heb je een mooie edelsteen uitgezocht en nu is de vraag: Waar kun je de Blizzard stone kopen? En waar kun je dit het beste doen? Ook wil je waarschijnlijk weten: […]
link to Blizzard stone

Blizzard stone

Een prachtige edelsteen die veel waarde voor ons heeft. Wij merken dat Blizzard stone een krachtige edelsteen is. Dit betekent dat Blizzard stone meewerkt aan en verbetering van de energie die wij nodig hebben. Wat is Blizzard stone? Iedere edelsteen bestaat uit één of meerdere mineralen. Mineralen zijn samengeklonterde, vaste, stoffen die in de natuur […]

AANBIEDING – €135,- korting

Unieke Kans: Voor Iedereen Die Op Zoek Is Naar Ontspanning!

Yoga Nidra Chakra Cursus. Bekijk de cursus via de button hieronder of lees ons Yoga Nidra cursus blog

Yoga Chakra aanbieding