Citrien kopen

Citrien kopen als sieraad of steen

Citrien is een zeldzaam soort kwarts met een strogele kleur. Doordat deze edelsteen zo zeldzaam is wordt het veel nagemaakt. Dit wordt meestal gedaan door andere stoort zoals amethist of rookkwarts. Je kunt deze soms herkennen aan de naam, er wordt vaak een woord vóór ‘citrien’ geplaatst, hierdoor weet je dat het geen echte citrien is. Citrien kopen ook voor jou!

Waarom Citrien kopen?

Heel goed, je gaat Citrien kopen. Wat de specifieke reden voor je keuze is maakt natuurlijk helemaal niet uit. Met de Citrien heb je een mooie edelsteen uitgezocht en nu is de vraag: Waar kun je de Citrien kopen? En waar kun je dit het beste doen? Ook wil je waarschijnlijk weten: waar let je op bij Citrien kopen? Hoe kun je erop vertrouwen dat de edelsteen die je aanschaft, daadwerkelijk een edelsteen is en niet een namaaksteen? En wellicht wil je gewoon ook meer algemene informatie over het aanbod van diverse Citrien verkopers. Allemaal belangrijke en valide vragen waarop hieronder antwoord komt…

Hier kun je de Citrien kopen!

Wellicht denk je niet direct aan Bol.com, maar toch is deze webwinkel één van de beste aanbieders. Bij Bol.com zitten verschillende zeer goede Citrien shops aangesloten, zodat je alles perfect alle Citrien bij elkaar hebt, en heel goed een keuze kan maken. En niet alleen omdat zij vele verschillende Citrien aanbieden. Bij Bol.com kun je niet alleen de Citrien kopen, zij bieden ook complete verzamelingen met meerdere Citrien in een overzichtelijke showdoos. Ook kun je hier diverse kleinere Citrien in één grote zak aanschaffen. Deze kun je dan mooi toevoegen aan een eigen verzameling en geheel naar wens indelen. Hieronder hebben wij de mooiste Citrien op een rijtje gezet:

 • [yabp 83]
 • [yabp 84]
 • [yabp 85]
 • [yabp 86]
 • [yabp 87]
 • [yabp 88]
 • [yabp 89]
 • [yabp 90]
 • [yabp 91]
 • [yabp 92]

Waar let je op bij Citrien kopen?

Je kunt er vanuit gaan dat de Citrien die je via Bol.com aanschaft geen namaak stenen zijn. Maar Citrien blijven natuurproducten. Hierdoor kunnen ze altijd afwijken van de afbeelding die op de website te zien is. Ga je Citrien kopen, dan kun je er op letten of de afmeting van de Citrien overeenkomt met jouw wens. Ook is het handig om jezelf ervan te verzekeren dat de eigenschappen van Citrien aansluiten op wat jij zoekt in een edelsteen. Dit is allemaal terug te vinden in de uitgebreide productbeschrijvingen.

Voordelen van Citrien kopen bij Bol.com

In deze veelzijdige webwinkel kun je Citrien kopen (en ook andere Citrien ). Vul de naam van de steen in als zoekopdracht en je krijgt meestal een scala van producten te zien. Zoek maar uit!

Divers aanbod

Verwerkt in diverse sieraden, gebruiksvoorwerpen, ornamenten, losse Citrien , Chakra stenen, trommelsteentjes, rollers, etc. De Citrien , en andere Citrien , worden breeduit aangeboden in diverse items. Dergelijk aanbod en diversiteit is bij de meeste andere (web)winkels een stuk minder uitgebreid. Ook is ieder item gedetailleerd beschreven. Je weet dus altijd exact wat je aanschaft. En neem ook nota van eventuele recensies. Dan lees je wat andere kopers van het product vonden.

Diverse aanbieders

Via Bol.com kun je de Citrien kopen bij verschillende aanbieders. Vaak hebben deze winkels ook een eigen webwinkel, maar ze kiezen er toch voor om ook via Bol.com te verkopen. Daar zijn uiteraard goede redenen voor. Bol.com biedt zijn aanbieders een betrouwbaar platform om te verkopen. De webwinkel staat voor snelheid en betrouwbaarheid. Dat mag je dus ook van de diverse aanbieders verwachten. Ook moeten zij voldoen aan bepaalde kwaliteitsnormen die Bol.com aan hun zakelijke partners stelt. Citrien kopen via Bol.com is dus snel en vertrouwd.

Diverse prijzen

Prijstechnisch is Citrien kopen via Bol.com ook zeer aantrekkelijk. De bedragen die voor Citrien wordt gevraagd is een eerlijke en reële prijs. Pas op voor onrealistische “bodem” prijzen via minder betrouwbare webwinkels. Een kwalitatief goede Citrien kopen lukt niet voor drie euro, dat moet je je realiseren. Een redelijke prijs voor Citrien van een goede kwaliteit. Daar kun je op rekenen.

Diverse acties

En bij Bol.com heb je natuurlijk ook regelmatig acties of andere aanbiedingen. Dit geldt ook voor de aanbieders van Citrien . Wellicht kun je hierdoor wel heel voordelig een Citrien kopen. Een ander voordeel is dat je hier ook specifieke informatie kunt vinden over Citrien of andere Citrien . Bijvoorbeeld in boeken en dergelijke. Hartstikke interessant toch?

Dit doe je na het Citrien kopen

Een belangrijke eigenschap van Citrien is natuurlijk de energie die deze edelsteen in zich heeft. Deze energie maakt een belangrijk onderdeel uit van de edelsteen en bepaalt onder andere zijn helende en/of ondersteunende werking. Omdat je nooit weet welk traject de individuele Citrien achter zich heeft, is het van belang om hem te reinigen voordat je hem in gebruik neemt. Dit geldt uiteraard voor alle Citrien die je aanschaft.

Reinigen na het Citrien kopen

Het reinigen van een edelsteen (en dus ook de Citrien ) doe je door hem eerst te ontdoen van de energie die hij tot zich heeft genomen. Deze energie heeft hij ontvangen van iedere paar handen die hem heeft aangeraakt. Ook de omgeving en de verpakking heeft energie afgegeven. En omdat je nooit weet welke of wat voor energie dit is geweest, is het verstandig om de Citrien eerst geheel te ontladen. Je wilt immers de energie van de Citrien ontvangen en niet die van zijn vorige eigenaren.

Ontladen na het Citrien kopen

Je kunt op een aantal manieren de Citrien ontladen van (negatieve) energie:

 • Leg de edelsteen in een bakje met grond of aarde of begraaf hem in de tuin (zet een stokje in de grond zodat je hem kunt terugvinden).
 • Koop kleine Hematiet stenen (kan bijvoorbeeld bij Bol.com) en laat de Citrien een nacht hierin liggen.
 • Als je de Citrien een tijdje in het felle zonlicht plaatst, dan verdampt negatieve energie uit de steen.
 • Houd de Citrien onder stromend bronwater zonder koolzuur. Negatieve energie stroomt dan weg.
 • Berook de Citrien met wierook, Mirre, Lavendel of Salie. Negatieve energie trekt hiermee ook uit de edelsteen.

Opladen na het Citrien kopen

Na een effectieve ontlading is het zaak om de Citrien weer te voorzien van zijn eigen (heilzame) energie. Hier heb je hem immers voor aangeschaft. Als je de Citrien een aantal dagen met rust laat, dan zal hij zijn energie uiteindelijk vanzelf weer opladen maar je kunt dit proces ook een handje helpen. Opladen kun je op verschillende manieren doen:

 • Leg de Citrien een nacht in het maanlicht.
 • In plaats van maanlicht kun je de Citrien ook opladen in het vroege zonlicht of in de late zonnestralen.
 • “Begraaf” de Citrien in een bakje met Bergkristal
 • In plaats van Bergkristal kun je ook Seleniet gebruiken.

Nadat je de Citrien hebt gereinigd kun je hem in je handen nemen en er een aantal malen krachtig op blazen. Je verbindt de Citrien dan met jouw eigen energie. Voel je het verschil?

Het aanbod van Citrien bij Spiru

Bij Spiru kun je goed Citrien kopen. Zij hebben Citrien onder andere gesorteerd op basis van vormen (hartjes, engeltjes, piramides, etc.) en bieden ook een aantal Citrien sets aan. Onder deze sets bevinden zich bijvoorbeeld Chakra Stenen. Chakra stenen zijn krachtige stenen die helpen om de zeven Chakra’s in het menselijk lichaam, te ondersteunen en in balans te brengen (of houden).

Chakra stenen kopen

Wanneer je in je lichaam of in je psyche een bepaalde disbalans ervaart, dan kan het zomaar zijn dat er een Chakra uit balans is. Een Chakra is een centraal punt in je lichaam waar energiebanen samenkomen. Er zijn verschillende overtuigingen en/of stromingen die Chakra’s benoemen. In de westerse wereld gaat men meestal uit van zeven Chakra’s. Je kunt alle zeven Chakra stenen kopen als set. Deze stenen gebruik je dan bijvoorbeeld ter ondersteuning tijdens meditatie. Je kunt er ook voor kiezen om alleen de specifieke edelsteen aan te schaffen die jou kan helpen bij je gevoelens van disbalans of andere problematiek. Dus een edelsteen die een specifieke Chakra ondersteunt.

 • Wortelchakra – De Citrien brengt verlichting bij problemen die te maken hebben met de onderrug, dikke darm, heupen, bekken en billen.
 • Sacraal chakra – De Citrien ondersteun hier de werking van nieren, blaas, bloedsomloop, geslachtsorganen, baarmoeder en waterhuishouding.
 • Zonnevlechtchakra – De Citrien heeft een positieve invloed op de spijsvertering, maag, lever en milt.
 • Hartchakra – De Citrien versterkt het hart, de longen en de ademhaling.
 • Keelchakra – Bij mentale disbalans helpt hier de Citrien om meer evenwicht te brengen.
 • Derde oogchakra – De Citrien helpt hier de energiebanen die te maken hebben met de hormoonhuishouding. Ook helpt het je bij een blokkade op spiritueel en/of creatief niveau.
 • Kruinchakra – De Citrien zorgt bij deze Chakra voor een innerlijke rust, vrede en harmonie. Het is de bron van je gemoedstoestand.

Sieraden met Citrien kopen bij My jewellery

Bij My Jewellery noemen ze Citrien powerstones. Een mooie collectie, verwerkt in bijzondere sieraden. Heel leuk als accessoire en, zoals zij het zelf noemen, als cadeau met een boodschap. En dat is natuurlijk volkomen waar! Citrien zijn een geweldig cadeau om te geven en om te krijgen natuurlijk. Ook als je geen idee hebt wat de smaak van de ontvanger is. Je kunt met de aanschaf van bijvoorbeeld een geboortesteen, nooit de plank misslaan. Want iedereen is ooit geboren en daarom heeft iedereen een geboortesteen. Het perfecte cadeau dus!

BEKIJK NU ALLE POWERSTONES (KLIK HIER VOOR DE BESTE AANBIEDINGEN)

Een geboortesteen kopen

Iedere maand heeft een eigen edelsteen. Je kunt iemand de edelsteen cadeau doen van zijn of haar geboortemaand. Maar je kunt ook een andere gelegenheid vieren met een maandspecifieke edelsteen. Bijvoorbeeld een jubileum of andere blijde gebeurtenis.

 • Januari – Granaat – bevordert moed, hoop en zelfvertrouwen. Geeft ook energie en kracht.
 • Februari – Amethist – heeft een beschermende en zuiverende werking en bevordert zelfinzicht.
 • Maart – Aquamarijn – werkt kalmerend en ondersteunt communicatie en bij spreken in het openbaar.
 • April – Diamant – levert zuivere energie en bevordert hierdoor inzichten op spiritueel gebied.
 • Mei – Smaragd – stimuleert liefde, oprechtheid, inspiratie en beïnvloedt relaties en vriendschappen op een positieve manier.
 • Juni – Alexandriet – staat voor liefde, geluk en kennis.
 • Juni – Maansteen – bevordert intuïtie en kalmeert het gevoelsleven.
 • Juni – Parel – brengt rust vrede en verlichting. Heeft een zuiverende werking op ziel en geest.
 • Juli – Robijn – geeft energie en werkt activerend.
 • Augustus – Peridoot – helpt om negatieve invloeden van buitenaf te blokkeren en opgekropte emoties los te laten.
 • September – Saffier – stimuleert helder en nuchter denken en werkt kalmerend op de geest.
 • Oktober – Opaal – maakt vrolijk en stemt optimistisch.
 • Oktober Toermalijn – werkt beschermend en reinigend. Zorgt ervoor dat energiebanen weer in balans komen.
 • November – Citrien – trekt voorspoed, geluk en succes aan en geeft energie en levensvreugde.
 • November – topaas – bevordert empathie, eerlijkheid, vreugde en artistieke creativiteit.
 • December – Tanzaniet – helpt je om je eigen pad te kiezen en meer op eigen benen te staan.
 • December – Turkoois – zorgt voor innerlijke rust en helpt bij depressie, apathie en paniekaanvallen.
 • December – Zirkoon – maakt energiebanen vrij en activeert Chakra’s. Geeft levensenergie.

Citrien kopen voor in huis

 • Altaar/stilte ruimte – Bergkristal, Amethist en Rozenkwarts. De combinatie van deze drie Citrien zorgt voor een natuurlijk verwerking van innerlijke pijn en helpt je in balans te komen tijdens een meditatiesessie.
 • Slaapkamer – Amethist, Lapis lazuli en Lepidoliet helpen bij slaapproblemen. Als je wordt geteisterd door angstige dromen, dan kan Rozenkwarts je helpen.
 • Badkamer – Een Citrien , Amethist, Jade of Labradoriet in je bad leggen, helpt je te ontspannen en in balans te komen.
 • Kinderkamer – VuurCitrien , Seleniet en AbrikoosCitrien werken beschermend voor baby’s. Ook Rozenkwarts, de brenger van liefde, harmonie en rust, wordt vaak gebruikt in een babykamer.
 • Woonkamer – Amethist, Bergkristal en Calciet zijn geschikte Citrien voor je woonkamer. Ze brengen rust, zuiveren de atmosfeer en maken tevreden en vrolijk.
 • Studeer-/werkkamer – Fluoriet helpt je om kennis tot je te nemen en bevordert logisch en analytisch nadenken.
 • Creatieve ruimte – AbrikoosCitrien , Ametrien, Opaal en Turkoois helpen je om je creativiteit te verhogen.

Zorg dat de Citrien vrij ligt van andere stenen zodat zijn energie onbelemmerd de ruimte heeft om zich te verspreiden.

Citrien kopen conclusie

Je kunt dus bij meerdere goede aanbieders Citrien kopen en je doet er verstandig aan om je goed te oriënteren welke webwinkel aansluit op jouw wensen. Ga je voor sieraden, gravures, Chakra stenen of wil je een (nagenoeg) onbeperkt aanbod bij een winkel waar meerdere aanbieders bij elkaar komen? Wat je ook kiest: Succes met je Citrien kopen!

 

Sieraden met citrien, eenvoudig te combineren

Omdat citrien zelden voorkomt is het ook een dure steen in aanschaf. Sieraden met natuurlijk citrien zijn erg mooi, zeker door de lichte kleur. Echter zijn ook deze vaak erg prijzig, maar een sieraad met deze edelsteen is wel een waar juweel. Het is door de kleur makkelijk te combineren dus de sieraden kun je vaak dragen. Er zijn mooie kralen kettingen, ketting hangers, armbanden, ringen en oorbellen waarin deze prachtige steen wordt verwerkt.

Losse stenen zijn verkrijgbaar als ruwe steen, knuffel steen en geode. Een citrien geode kan enorm groot worden, het heeft vaak een dunne buitenlaag met binnenin bijzonder mooie strogele tot bruin kleurige kristallen. In een geode zie je hoe de kristallen op een natuurlijke manier groeien. In tegenstelling tot de grote geodes zijn er ook kleine varianten met natuurlijk ook kleinere kristallen.

Ruwe citrien beschikt vaak nog over de natuurlijke staat van de kristallen. Deze ruwe steen heeft meerdere kleine kristallen, de kleur onder in de kristal is meestal wat lichter dan de kleur in de top van de kristal.

Getrommelde citrien is meestal licht van kleur. Binnen in de steen zie witte kristal splijtingen. De steen is meestal klein van formaat en geschikt voor onder het hoofdkussen of om in een broekzak bij je te dragen.

Het maakt je vrolijk

Citrien is een steen die zorgt voor een goed humeur, het maakt je vrolijk en zorgt voor zelfvertrouwen. Het vergroot je creativiteit en maakt je extravert. Het helpt je beter concentreren en alert te blijven. Lichamelijk werkt het positief op het immuunsysteem, het versterkt botten en gewrichten en is goed voor het huid, haar en de nagels. Het heeft een ontspannende werking waardoor het stress kan verminderen en positief werkt bij een burn-out.