Parel geneeskracht

Parel, de geneeskracht

Een parel is een glanzend voorwerp dat soms in oesters wordt gevonden. De meeste parels die opgevist worden zijn rond. Maar ze worden ook wel in onregelmatige vormen gevonden. Over het algemeen is een parel wit van kleur maar er worden ook wel zwarte exemplaren gevonden.

Geneeskrachtige werking van de parel

Parels worden vaak gebruikt om sieraden van te maken. Tegenwoordig worden de meeste parels gekweekt. Dit worden cultivéparels genoemd. Behalve dat de parels als sieraden gedragen worden staan ze ook bekend om hun geneeskracht.

Migraine

Migraine komt regelmatig voor bij mensen. Meestal heb je een bonkende pijn aan één kant van je hoofd. De plaats kan van de pijn in het hoofd kan per persoon verschillen. De periode dat migraine aanval duurt verschilt ook van mens tot mens. Het kan soms enkele uren duren. Bij sommige mensen duren deze aanvallen zelfs enkele dagen.

Allergie

Wanneer je last hebt van een allergie dan ben je overgevoelig voor bepaalde stoffen. Het afweersysteem van je lichaam reageert hier heftig op. Je kan bijvoorbeeld allergisch zijn voor pollen, huidschilfers van dieren en huisstofmijt. Een parelketting of armband van parels kan verlichting brengen bij deze klachten. Het is belangrijk de parels op de huid te dragen voor het beste resultaat.

Parel, goed voor de luchtwegen

De luchtwegen zijn verdeeld in de onderste en bovenste luchtwegen. De onderste luchtwegen bestaan uit de bronchiën, het longweefsel en longblaasjes. De bovenste luchtwegen zijn je neus, middenoor, keel, bijholten, luchtpijp en de stembanden. Parels op de huid gedragen kunnen verlichting geven aan aandoeningen van de luchtwegen.

Maagdarmkanaal

Wanneer je een infectie van het maagdarmkanaal hebt kun je verschillende klachten ondervinden. Klachten zoals buikkrampen, diarree, misselijkheid en overgeven. Ook gasvorming kan voor klachten zorgen. Dit kan je krijgen door te veel of te snel eten. De klachten die je daardoor kunt krijgen zijn maagklachten en darmklachten. Parels op de huid gedragen geven verlichting bij problemen aan het maagdarmkanaal.