Peridoot

Peridoot, de olijfgroene heler

Peridoot is een mineraal met een meestal olijfgroene kleur. Ze worden ook weleens met een roodachtige kleur gevonden. Dit komt door de hoeveelheid oxidatie (roest) in de vindplaats. De peridoot  is transparant tot doorschijnend. De steen wordt onder andere gebruikt in de sieraden industrie. Maar ook de geneeskrachtige werking van is bekend. De maand augustus is onlosmakelijk met de maand augustus verbonden.

Motoriek

Er wordt onderscheid gemaakt in de grove en fijne motoriek. Met grove motoriek worden de grote bewegingen die je met je lichaam maakt genoemd. Bewegingen zoals lopen, schoppen en zwaaien. De kleine bewegingen die je maakt wordt de fijne motoriek genoemd. Dit zijn bewegingen als knippen, schrijven en tekenen. Een peridoot op de huid gedragen verbetert de grove en fijne motoriek.

Concentratievermogen

Het concentratievermogen is het vermogen om je aandacht op één onderwerp te richten. Dingen die om je heen gebeuren kun je negeren. Als je jezelf op een onderwerp kan concentreren dan begrijp je dingen sneller. Je concentratievermogen kan minder zijn door bijvoorbeeld stress situaties. Een peridoot op de huid gedragen helpt om je beter te kunnen concentreren.

Peridoot heeft een positieve werking op de Thymus (zwezerik)

De thymus is een orgaan dat bij kinderen tussen het borstbeen en de luchtpijp. Het orgaan verschrompelt na de puberteit. De thymusklier is een belangrijk orgaan van het afweersysteem bij kinderen. Een peridoot op de huid gedragen heeft een positieve werking op de thymus.

Pijn bij de bevalling

Dat bevallen pijn doet is een feit. Deze pijn wordt veroorzaakt door de samentrekking van de baarmoeder. Dit zijn de ween die zorgen voor de ontsluiting. Een wee voel je langzaam opkomen tot een heftige pijn en daarna zakt de pijn weer af. Daarna is het weer even rustig tot de volgende wee weer komt. Elke vrouw ervaart deze pijn anders en gaat ook anders met de pijn om. Een peridoot gedragen op de huid helpt de pijn die gepaard gaat met een bevalling te verzachten.