Zwarte parel

De kracht van de zwarte parel- en edelstenencombinatie

Misschien ben jij bekend met de geweldige, spannende en romantische boeken van Konsalik. Het boek “het vergeten paradijs” neemt je mee naar de stille Zuidzee naar de avonturier Ron Edwards. Na een schipbreuk belandt hij met rubberbootje op een paradijselijk eiland. Daar maakt hij kennis met de betoverende Tama-Olu. Zij draagt een prachtige ketting van zwarte parels. Ron komt erachter hoeveel zo’n ketting waard is en gaat dan op zoek naar de parelbank. Ondertussen probeert hij ook de liefde winnen van Tama-Olu. Tijdens het lezen van het boek zie en voel je bijna de pracht van de zwarte parels. Wat zou er nou mooier zijn dan die pracht in combinatie met de kracht van een edelsteen?

De kracht van de parel

De zwarte parel uit het boek “het vergeten paradijs” is inderdaad erg kostbaar. De zwarte parels worden alleen gevormd in Tahiti. Omdat de befaamde zwarte oester alleen in de wateren rondom het eiland Tahiti leeft, zijn de parels zeer zeldzaam. Door die zeldzaamheid en door de moeilijkheid van het kweken van deze parels, ligt de prijs ook veel hoger dan bij andere soorten parels.

De zoetwaterparel doet niet onder voor de pracht van de zwarte parel, wel ligt de prijs veel lager. Omdat het kweken van zoetwaterparels redelijk eenvoudig is, betaal je een stuk minder voor een zoetwaterparel dan voor alle andere parels. De prijs per parel kan wel enorm verschillen, want hoe ronder, gladder en meer egaal gekleurd de parel is, hoe hoger de prijs

Waar vind ik de mooiste gecombineerde kettingen?

De parels hebben net als de edelstenen een prachtig verhaal over het vinden ervan. Het zijn de prachtige wonderen van de natuur. En wat is er nou mooier dan de combinatie van deze twee in een sieraad. De spanning en de romantiek van de parel uit het “vergeten paradijs” gecombineerd met de kracht van verschillende soorten edelstenen. Een mooier (valentijns) cadeau kan je bijna niet krijgen of kopen. Op Bol.com vind je kettingen van zoetwaterparels gecombineerd met verschillende edelstenen. Zo kan je de juiste ketting vinden met de edelsteen waar jij of de ontvanger van de ketting de kracht van kan gebruiken.