Diamant kopen

Diamant kopen

De diamant is een steen die voornamelijk bekend is als schoonheidssymbool. Het straalt klasse en elegantie uit, de schittering van de diamant kopen maakt het daarbij helemaal af. De betekenis van de diamant is onoverwinnelijk, dit is te verklaren gezien diamant het sterkste materiaal is op aarde.

Een diamant kopen als sieraad

Er zijn verschillende sieraden met diamant te koop, bijvoorbeeld in een oorbel, ring, ketting hanger of armband. De voorkeur van het soort diamant of sieraad is per persoon verschillend, ook de gelegenheid om een diamant te kopen speelt een rol bij de keuze. Het kopen van een diamant is iets waar je goed over na moet denken, het is geen kleine uitgave en daarom is het belangrijk om altijd eerst goed te informeren en niet zomaar een diamant te kopen. De kleur en kwaliteit spelen een rol wat betreft de prijs, hoe witter en zuiverder de diamant is, hoe duurder. Ook de manier waarop de diamant is geslepen heeft wat invloed op de prijs, dit is echter een kwestie van smaak.

De diamant is zo krachtig dat het de energie van anderen edelstenen kan versterken. Van wegen de krachtige energie van de diamant is het belangrijk dat je deze alleen gebruikt als je emotioneel in balans bent.

Het geeft nieuwe inzichten

De diamant biedt ondersteuning bij spirituele ontwikkeling. Het maakt je bewust van jezelf en geeft je nieuwe, persoonlijke inzichten. Tijdens een meditatie kan een diamant gebruikt worden om de inzichtgevende en transformerende werking te versterken. Hierbij dient de diamant op het derde oog te worden gelegd. Wat betreft het sterrenbeeld past de diamant het beste bij de Ram en Leeuw.

Diamant van kwaliteit

Een diamant is een prachtig juweel wat je een elegante uitstraling geeft. Het is een absolute meerwaarde voor je look. Daarnaast kan het veel ondersteuning bieden om jezelf zowel spiritueel als persoonlijk te ontwikkelen. Het is wel belangrijk dat je je goed laat informeren en uitzoekt waar je je diamant koopt, zodat je zeker weet dat je een diamant koopt van kwaliteit.

Alles over diamant kopen

Heel goed, je gaat Diamant kopen. Wat de specifieke reden voor je keuze is maakt natuurlijk helemaal niet uit. Met de Diamant heb je een mooie edelsteen uitgezocht en nu is de vraag: Waar kun je de Diamant kopen? En waar kun je dit het beste doen? Ook wil je waarschijnlijk weten: waar let je op bij Diamant kopen? Hoe kun je erop vertrouwen dat de edelsteen die je aanschaft, daadwerkelijk een edelsteen is en niet een namaaksteen? En wellicht wil je gewoon ook meer algemene informatie over het aanbod van diverse Diamantverkopers. Allemaal belangrijke en valide vragen waarop hieronder antwoord komt…

Waar let je op bij Diamant kopen?

Je moet er op letten dat de Diamant die aanschaft geen namaak stenen zijn. Maar Diamant blijven natuurproducten. Hierdoor kunnen ze altijd afwijken van de afbeelding die op de website te zien is. Ga je Diamant kopen, dan kun je er op letten of de afmeting van de Diamant overeenkomt met jouw wens. Ook is het handig om jezelf ervan te verzekeren dat de eigenschappen van Diamant aansluiten op wat jij zoekt in een edelsteen. Dit is allemaal terug te vinden in de uitgebreide productbeschrijvingen.

Dit doe je na het Diamant kopen

Een belangrijke eigenschap van Diamant is natuurlijk de energie die deze edelsteen in zich heeft. Deze energie maakt een belangrijk onderdeel uit van de edelsteen en bepaalt onder andere zijn helende en/of ondersteunende werking. Omdat je nooit weet welk traject de individuele Diamant achter zich heeft, is het van belang om hem te reinigen voordat je hem in gebruik neemt. Dit geldt uiteraard voor alle Diamant die je aanschaft.

Reinigen na het Diamant kopen

Het reinigen van een edelsteen (en dus ook de Diamant) doe je door hem eerst te ontdoen van de energie die hij tot zich heeft genomen. Deze energie heeft hij ontvangen van iedere paar handen die hem heeft aangeraakt. Ook de omgeving en de verpakking heeft energie afgegeven. En omdat je nooit weet welke of wat voor energie dit is geweest, is het verstandig om de Diamant eerst geheel te ontladen. Je wilt immers de energie van de Diamant ontvangen en niet die van zijn vorige eigenaren.

Ontladen na het Diamant kopen

Je kunt op een aantal manieren de Diamant ontladen van (negatieve) energie:

 • Leg de edelsteen in een bakje met grond of aarde of begraaf hem in de tuin (zet een stokje in de grond zodat je hem kunt terugvinden).
 • Koop kleine Hematiet stenen (kan bijvoorbeeld bij Bol.com) en laat de Diamant een nacht hierin liggen.
 • Als je de Diamant een tijdje in het felle zonlicht plaatst, dan verdampt negatieve energie uit de steen.
 • Houd de Diamant onder stromend bronwater zonder koolzuur. Negatieve energie stroomt dan weg.
 • Berook de Diamant met wierook, Mirre, Lavendel of Salie. Negatieve energie trekt hiermee ook uit de edelsteen.

Opladen na het Diamant kopen

Na een effectieve ontlading is het zaak om de Diamant weer te voorzien van zijn eigen (heilzame) energie. Hier heb je hem immers voor aangeschaft. Als je de Diamant een aantal dagen met rust laat, dan zal hij zijn energie uiteindelijk vanzelf weer opladen maar je kunt dit proces ook een handje helpen. Opladen kun je op verschillende manieren doen:

 • Leg de Diamant een nacht in het maanlicht.
 • In plaats van maanlicht kun je de Diamant ook opladen in het vroege zonlicht of in de late zonnestralen.
 • “Begraaf” de Diamant in een bakje met Bergkristal
 • In plaats van Bergkristal kun je ook Seleniet gebruiken.

Nadat je de Diamant hebt gereinigd kun je hem in je handen nemen en er een aantal malen krachtig op blazen. Je verbindt de Diamant dan met jouw eigen energie. Voel je het verschil?

Chakra stenen kopen

Wanneer je in je lichaam of in je psyche een bepaalde disbalans ervaart, dan kan het zomaar zijn dat er een Chakra uit balans is. Een Chakra is een centraal punt in je lichaam waar energiebanen samenkomen. Er zijn verschillende overtuigingen en/of stromingen die Chakra’s benoemen. In de westerse wereld gaat men meestal uit van zeven Chakra’s. Je kunt alle zeven Chakra stenen kopen als set. Deze stenen gebruik je dan bijvoorbeeld ter ondersteuning tijdens meditatie. Je kunt er ook voor kiezen om alleen de specifieke edelsteen aan te schaffen die jou kan helpen bij je gevoelens van disbalans of andere problematiek. Dus een edelsteen die een specifieke Chakra ondersteunt.

 • Wortelchakra – De Diamant brengt verlichting bij problemen die te maken hebben met de onderrug, dikke darm, heupen, bekken en billen.
 • Sacraal chakra – De Diamant ondersteun hier de werking van nieren, blaas, bloedsomloop, geslachtsorganen, baarmoeder en waterhuishouding.
 • Zonnevlechtchakra – De Diamant heeft een positieve invloed op de spijsvertering, maag, lever en milt.
 • Hartchakra – De Diamant versterkt het hart, de longen en de ademhaling.
 • Keelchakra – Bij mentale disbalans helpt hier de Diamant om meer evenwicht te brengen.
 • Derde oogchakra – De Diamant helpt hier de energiebanen die te maken hebben met de hormoonhuishouding. Ook helpt het je bij een blokkade op spiritueel en/of creatief niveau.
 • Kruinchakra – De Diamant zorgt bij deze Chakra voor een innerlijke rust, vrede en harmonie. Het is de bron van je gemoedstoestand.

Een geboortesteen kopen

Iedere maand heeft een eigen edelsteen. Je kunt iemand de edelsteen cadeau doen van zijn of haar geboortemaand. Maar je kunt ook een andere gelegenheid vieren met een maandspecifieke edelsteen. Bijvoorbeeld een jubileum of andere blijde gebeurtenis.

 • Januari – Granaat – bevordert moed, hoop en zelfvertrouwen. Geeft ook energie en kracht.
 • Februari – Amethist – heeft een beschermende en zuiverende werking en bevordert zelfinzicht.
 • Maart – Aquamarijn – werkt kalmerend en ondersteunt communicatie en bij spreken in het openbaar.
 • April – Diamant – levert zuivere energie en bevordert hierdoor inzichten op spiritueel gebied.
 • Mei – Smaragd – stimuleert liefde, oprechtheid, inspiratie en beïnvloedt relaties en vriendschappen op een positieve manier.
 • Juni – Alexandriet – staat voor liefde, geluk en kennis.
 • Juni – Maansteen – bevordert intuïtie en kalmeert het gevoelsleven.
 • Juni – Parel – brengt rust vrede en verlichting. Heeft een zuiverende werking op ziel en geest.
 • Juli – Robijn – geeft energie en werkt activerend.
 • Augustus – Peridoot – helpt om negatieve invloeden van buitenaf te blokkeren en opgekropte emoties los te laten.
 • September – Saffier – stimuleert helder en nuchter denken en werkt kalmerend op de geest.
 • Oktober – Opaal – maakt vrolijk en stemt optimistisch.
 • Oktober Toermalijn – werkt beschermend en reinigend. Zorgt ervoor dat energiebanen weer in balans komen.
 • November – Citrien – trekt voorspoed, geluk en succes aan en geeft energie en levensvreugde.
 • November – topaas – bevordert empathie, eerlijkheid, vreugde en artistieke creativiteit.
 • December – Tanzaniet – helpt je om je eigen pad te kiezen en meer op eigen benen te staan.
 • December – Turkoois – zorgt voor innerlijke rust en helpt bij depressie, apathie en paniekaanvallen.
 • December – Zirkoon – maakt energiebanen vrij en activeert Chakra’s. Geeft levensenergie.

Diamant kopen voor in huis

 • Altaar/stilte ruimte – Bergkristal, Amethist en RozenDiamant. De combinatie van deze drie Diamant zorgt voor een natuurlijk verwerking van innerlijke pijn en helpt je in balans te komen tijdens een meditatiesessie.
 • Slaapkamer – Amethist, Diamant en Lepidoliet helpen bij slaapproblemen. Als je wordt geteisterd door angstige dromen, dan kan RozenDiamant je helpen.
 • Badkamer – Een Diamant, Amethist, Jade of Diamant in je bad leggen, helpt je te ontspannen en in balans te komen.
 • Kinderkamer – VuurDiamant, Seleniet en AbrikoosDiamant werken beschermend voor baby’s. Ook RozenDiamant, de brenger van liefde, harmonie en rust, wordt vaak gebruikt in een babykamer.
 • Woonkamer – Amethist, Bergkristal en Calciet zijn geschikte Diamant voor je woonkamer. Ze brengen rust, zuiveren de atmosfeer en maken tevreden en vrolijk.
 • Studeer-/werkkamer – Fluoriet helpt je om kennis tot je te nemen en bevordert logisch en analytisch nadenken.
 • Creatieve ruimte – AbrikoosDiamant, Ametrien, Opaal en Turkoois helpen je om je creativiteit te verhogen.

Zorg dat de Diamant vrij ligt van andere stenen zodat zijn energie onbelemmerd de ruimte heeft om zich te verspreiden.