De choker ketting gecombineerd met edelstenen


Heb jij de populariteit van één van de grootste en opvallendste sieradentrends van dit jaar meegekregen? De choker doet denken aan vergane tijden en in combinatie met edelstenen krijgt het nog meer een geheimzinnige en mystieke uistraling. Lees snel verder over de geschiedenis van de choker en over waar je chokers met edelstenen kunt vinden.

De Choker ketting

De oorsprong van de choker ketting is bij vlagen duister en gaat een hele tijd terug. Het eerste duistere verhaal gaat, dat aan het einde van de Franse revolutie, veel jonge vrouwen strikken om hun nek droegen als eerbetoon aan hun onthoofde dierbaren. In de 18e eeuw stond dit sieraad symbool voor prostitutie.

Verder is er nog het verhaal van het bekendste potret van Anne Boleyn. In dat portret draagt zij een choker van parels met een gouden letter “B” tussen haar schouderbladen. Even nadat het schilderij af was, werd Anne Boleyn onthoofd omdat ze verdacht werd van overspel en hekserij. De ketting is ook een tijd hip geweest onder ballerina’s en later werd het ook een symbool van macht en status voor de elite. In de jaren 90 had de choker ketting weer een mega opleving. Denk aan de Spicegirls en de zwarte elastische, plastic chokers die je nu ook weer veel terugziet.

De choker ketting als trend

In de jaren 90 waren de elastische plastic versies helemaal hip and happening. Als je nu op straat en in de winkels kijkt, zie je dat je naast deze elastische plastic chokers ook andere soorten chokers ziet. Je ziet nu veel van dit sieraad met verschillende formaten die gecombineerd worden. En je ziet veel chokers met een bredere band van zwart fluweel, deze geven jouw look een meer gothisch uiterlijk.

Choker kettingen met edelstenen

Is de trend echt wat voor jou? Heb jij veel zin om jouw outfit op te pimpen met behulp van de populaire choker? Denk dan eens aan dit soort ketting in combinatie met een edelstenenhanger. Als je de choker steeds combineert met een andere steen, past hij bij iedere outfit en creeër je iedere dag weer een andere look. Ook kan je de steen aanpassen aan de krachten die je die dag het beste kan gebruiken.

Bekijk de chokers met edelstenen bij Bol.com

Bekijk goedkope chokers met edelstenen via deze link.

Redactie

Soms schrijven Judy en Edwin artikelen samen. Ook krijgen zij hulp van anderen om edelstenen.blog up-to-date te houden. Deze blogs worden geplaatst onder de naam 'redactie'. Heb je een op- of aanmerking op een van de artikelen die onder deze naam zijn geplaatst, dan kun je gewoon contact opnemen met Judy en Edwin.

Recent Content

link to Blizzard stone kopen

Blizzard stone kopen

Heel goed, je gaat Blizzard stone kopen. Wat de specifieke reden voor je keuze is maakt natuurlijk helemaal niet uit. Met de Blizzard stone heb je een mooie edelsteen uitgezocht en nu is de vraag: Waar kun je de Blizzard stone kopen? En waar kun je dit het beste doen? Ook wil je waarschijnlijk weten: […]
link to Blizzard stone

Blizzard stone

Een prachtige edelsteen die veel waarde voor ons heeft. Wij merken dat Blizzard stone een krachtige edelsteen is. Dit betekent dat Blizzard stone meewerkt aan en verbetering van de energie die wij nodig hebben. Wat is Blizzard stone? Iedere edelsteen bestaat uit één of meerdere mineralen. Mineralen zijn samengeklonterde, vaste, stoffen die in de natuur […]

AANBIEDING – €135,- korting

Unieke Kans: Voor Iedereen Die Op Zoek Is Naar Ontspanning!

Yoga Nidra Chakra Cursus. Bekijk de cursus via de button hieronder of lees ons Yoga Nidra cursus blog

Yoga Chakra aanbieding