Weegschaal: 23 september tot 23 oktober


De Weegschaal is een heel sociaal persoon. Je bent innemend en charmant en mensen vinden het fijn om met je om te gaan. Ook kom je over als vriendelijk, hartelijk en meegaand. Je hebt erg de behoefte om de vrede te bewaren en hebt een hekel aan ruzies. Je hebt vaak ook creatieve aanleg. Weegschalen zijn berucht om hun besluiteloosheid. Zij wegen letterlijk al hun keuzes tot in den treure af. Je kunt vreselijk twijfelen, vooral in conflictsituaties. Dat kan laf overkomen. Toch ben je over het algemeen optimistisch en heb je een evenwichtig karakter. Weegschalen zijn goede diplomaten en bemiddelaars.

Edelstenen die horen bij de Weegschaal

Met edelstenen kunnen de sterke en zwakke eigenschappen die horen bij een sterrenbeeld meer in balans worden gebracht. De Weegschaal valt onder het element lucht en houdt erg van communicatie. Toch kunnen zij ongevoelig zijn voor gevoelens van anderen en erg veel behoefte voelen aan vrijheid. Als je Weegschaal bent, dan zijn de aquamarijn, jade, rozenkwarts, saffier, lepidoliet en toermalijn stenen die goed bij jou passen.

Toermalijn

Toermalijn is een soort mineraal. De steen wordt in allerlei soorten sieraden verwerkt. De naam stamt af van het Sinhalese woord Turmali, wat zoiets betekent als ‘steen met gemengde kleuren’. Toermalijn in Nederland voor, maar alleen in de vorm van zand. Spiritueel gezien biedt de edelsteen bescherming en reiniging en bevordert deze het aardend vermogen.

Jade

Jade wordt verkocht als een edelsteen, maar is in feite een mineraal. De steen bestaat in meerdere kleurvarianten, maar de meest voorkomende kleuren zijn smaragdgroen, lichtgroen, bruin, paars en geel. De steen staat bekend om zijn positieve invloed op reinheid, voorspoed en heeft een beschermende werking. In China wordt de steen gezien als zeer waardevol, omdat zij denken dat deze boze krachten van buitenaf afweert.

Redactie

Soms schrijven Judy en Edwin artikelen samen. Ook krijgen zij hulp van anderen om edelstenen.blog up-to-date te houden. Deze blogs worden geplaatst onder de naam 'redactie'. Heb je een op- of aanmerking op een van de artikelen die onder deze naam zijn geplaatst, dan kun je gewoon contact opnemen met Judy en Edwin.

Recent Content

link to Edelstenen kopen

Edelstenen kopen

Heel goed, je gaat edelstenen kopen. Wat de specifieke reden voor je keuze is maakt natuurlijk helemaal niet uit. Maar nu is de vraag: Waar kun je de edelstenen kopen? En waar kun je dit het beste doen? Ook wil je waarschijnlijk weten: waar let je op bij edelstenen kopen? Hoe kun je erop vertrouwen […]