Schorpioen sterrenbeeld edelstenen

Schorpioen: 23 oktober tot 22 november

Als Schorpioen ben je heel mysterieus. Je hebt veel charisma en je bent heel moeilijk te doorgronden. Dit maakt je erg aantrekkelijk voor het andere geslacht. Je hebt goed inzicht in mensen en hebt een verlangen naar macht, wat een gevaarlijke combinatie is. Schorpioenen kunnen erg jaloers en haatdragend zijn. Als iemand je kwetst dan vergeet je dat nooit meer. Tegelijkertijd heb je erg veel veerkracht en doorzettingsvermogen. Door hun inzicht in mensen en hun hang naar het mysterieuze, zijn Schorpioenen vaak goede wetenschappers, rechercheurs of psychologen. Je ontdekt namelijk graag wat verborgen is en bent dol op onderzoeken.

Edelstenen die horen bij de Schorpioen

Bij elk teken van de dierenriem horen eigen sterke en zwakke kanten. Die eigenschappen kun je enigszins beïnvloeden door middel van edelstenen. Als Schorpioen ben je een waterteken. Dit betekent dat je erg gevoelig bent, zowel in positieve in negatieve zin. Enerzijds ben je empathisch, anderzijds kun je jaloers zijn en last hebben van stemmingswisselingen. Edelstenen die goed bij jou passen zijn de agaat, malachiet, granaat, obsidiaan, robijn, opaal, toermalijn en rode jaspis.

Robijn

De robijn is een heel bekende en kostbare edelsteen. De steen staat bekend om de rode kleur. De robijn kan worden gevonden in de natuur, maar wordt ook kunstmatig gemaakt. In de natuur zijn ze erg zeldzaam, wat verklaart waarom robijnen zo kostbaar zijn. Al sinds de Middeleeuwen worden er magische krachten aan de steen toegekend. Zo helpt deze steen bij het ontgiften van het lichaam. Ook geeft de steen meer energie en kracht.

Malachiet

Malachiet is een soort mineraal. De steen heeft een helende en geneeskrachtige werking. Zo heeft het een positieve werking op spijsverteringsklachten, zoals darmklachten en misselijkheid. Ook helpt malachiet acne te verminderen. Tot slot helpt het om pijn na een operatie te verminderen.