Maagd sterrenbeeld edelstenen

Maagd: 23 augustus tot 23 september

De Maagd is een heel verstandelijk type. Je bent heel analytisch, denkt veel na en kunt hierdoor soms ook moeilijk besluiten nemen. Je weegt namelijk alle voors en tegens eindeloos af. Op de buitenwereld kom je rustig, soms bijna kil over, maar ondertussen voel je je nerveus en instabiel. Je bent een perfectionist en je wilt altijd graag dingen verbeteren. Ook ben je heel loyaal en eerlijk, zeker als het gaat om je vrienden. Maagden zijn vaak goede wetenschappers en onderzoekers, vanwege hun intelligentie en goede geheugen. Oplossend denken is een van je sterke eigenschappen.

Edelstenen die horen bij de Maagd

Net als elk ander teken van de dierenriem heeft ook de Maagd goede en minder goede eigenschappen. Edelstenen kunnen je helpen om de goede kanten te versterken en de minder goede in balans te brengen. Maagd is een aardeteken en daardoor erg praktisch en intellectueel. Je hebt graag orde in de chaos. Edelstenen die passen bij jou als Maagd zijn de amazoniet, carneool, lapis lazuli, jaspis, saffier en peridoot.

Saffier

De saffier is een heel kostbare edelsteen die bestaat in verschillende kleuren. De blauwe zijn doorgaans het duurst. De steen wordt veel in juwelen verwerkt. Saffier heeft bijzondere eigenschappen en is geneeskrachtig. Het geeft kracht en eer en sommige mensen gaan zo ver om te denken dat de steen zelfs onsterfelijkheid biedt. De steen werkt ook kalmerend en heeft een gunstig effect op de hersenen.

Peridoot

Peridoot is ook wel bekend als olivijn. De edelsteen wordt in magma gevormd. Het bestaat in verschillende groentinten en is vaak doorzichtig. De steen heeft een stimulerende, beschermende en reinigende werking. Negatieve invloeden van buitenaf kunnen beter op afstand worden gehouden met peridoot. De steen heeft ook een positieve invloed op assertiviteit, zelfstandigheid en het loslaten van emoties.