Topaas helende krachten

Topaas kopen, een geneeskrachtige steen

Wil je ook Topaas kopen? Dan ben je hier aan het juiste adres! De topaas wordt meestal gevonden in de kleuren strogeel of wijnrood. Maar de steen kan ook andere kleuren hebben zoals wit, grijs, groen, oranje of blauw zijn. De steen is variërend doorzichtig tot doorschijnend en heeft glasglans. Topaas is één van de stenen van de Thaise orde van de negen edelstenen. Een geelbruine topaas die verhit wordt verandert in een roze of rode kleur.

Stimuleert de eetlust

Het kan weleens voorkomen dat je geen eetlust hebt. Voor een keer is dat niet zo heel erg. Wanneer dit probleem voor langere tijd blijft bestaan kan dit een gevaar voor je gezondheid betekenen. Het grootste probleem is dat je ondervoed kan raken. Een topaas kopen kan helpen je eetlust op te wekken. Draag de steen wel rechtstreeks op de huid. Op deze manier is de werking het sterkst.

Helpt tegen wazig zien

Als je wazig gaat zien wordt dat meestal veroorzaakt door de verslechtering van de ooglenzen. De meeste oorzaken zijn verziend en bijziend. Wanneer je verziend bent zie je van veraf scherp en dichterbij wazig. Bij bijziendheid zie je juist van dichtbij scherp en van veraf wazig. Een topaas kopen en gedragen op de huid kan je helpen tegen het wazig zien.

Topaas helpt bij nervositeit

Nervositeit kan zich uiten in klachten zoals hoofdpijn, maagklachten, spierpijn en slaapproblemen. De klachten zijn vaak een waarschuwing van je lichaam. Kortdurende nervositeit is niet erg. Wanneer de klachten langdurig blijven kunnen deze zich gaan ontaarden in bijvoorbeeld hyperventilatie of overspannenheid. Een topaas kopen en gedragen op de huid kan de nervositeit doen afnemen.

Bloedstelpend

Bij het bloeden verlies je bloed uit bloedvaten in je lichaam. Bij een gewond persoon is het belangrijk om het bloeden te stoppen. Wanneer je het bloeden niet kan stoppen kan het leiden tot een shock of beschadiging van organen. Een topaas op de huid gedragen helpt je om wonden makkelijker te stelpen.

Hier kun je de Topaas kopen!

Wellicht denk je niet direct aan Amazon, maar toch is deze webwinkel één van de beste aanbieders. Bij Amazon zitten verschillende zeer goede Topaas shops aangesloten, zodat je alles perfect alle Topaas bij elkaar hebt, en heel goed een keuze kan maken. En niet alleen omdat zij vele verschillende Topaas aanbieden. Bij Amazon kun je niet alleen de Topaas kopen, zij bieden ook complete verzamelingen met meerdere Topaas in een overzichtelijke showdoos. Ook kun je hier diverse kleinere Topaas in één grote zak aanschaffen. Deze kun je dan mooi toevoegen aan een eigen verzameling en geheel naar wens indelen.

Waar let je op bij Topaas kopen?

Je kunt er vanuit gaan dat de Topaas die je via Amazon aanschaft geen namaak stenen zijn. Maar Topaas blijven natuurproducten. Hierdoor kunnen ze altijd afwijken van de afbeelding die op de website te zien is. Ga je Topaas kopen, dan kun je er op letten of de afmeting van de Topaas overeenkomt met jouw wens. Ook is het handig om jezelf ervan te verzekeren dat de eigenschappen van Topaas aansluiten op wat jij zoekt in een edelsteen. Dit is allemaal terug te vinden in de uitgebreide productbeschrijvingen.

Voordelen van Topaas kopen bij Amazon

In deze veelzijdige webwinkel kun je Topaas kopen (en ook andere Topaas ). Vul de naam van de steen in als zoekopdracht en je krijgt meestal een scala van producten te zien. Zoek maar uit!

Divers aanbod

Verwerkt in diverse sieraden, gebruiksvoorwerpen, ornamenten, losse Topaas , Chakra stenen, trommelsteentjes, rollers, etc. De Topaas , en andere Topaas , worden breeduit aangeboden in diverse items. Dergelijk aanbod en diversiteit is bij de meeste andere (web)winkels een stuk minder uitgebreid. Ook is ieder item gedetailleerd beschreven. Je weet dus altijd exact wat je aanschaft. En neem ook nota van eventuele recensies. Dan lees je wat andere kopers van het product vonden.

Diverse aanbieders

Via Amazon kun je de Topaas kopen bij verschillende aanbieders. Vaak hebben deze winkels ook een eigen webwinkel, maar ze kiezen er toch voor om ook via Amazon te verkopen. Daar zijn uiteraard goede redenen voor. Amazon biedt zijn aanbieders een betrouwbaar platform om te verkopen. De webwinkel staat voor snelheid en betrouwbaarheid. Dat mag je dus ook van de diverse aanbieders verwachten. Ook moeten zij voldoen aan bepaalde kwaliteitsnormen die Amazon aan hun zakelijke partners stelt. Topaas kopen via Amazon is dus snel en vertrouwd.

Diverse prijzen

Prijstechnisch is Topaas kopen via Amazon ook zeer aantrekkelijk. De bedragen die voor Topaas wordt gevraagd is een eerlijke en reële prijs. Pas op voor onrealistische “bodem” prijzen via minder betrouwbare webwinkels. Een kwalitatief goede Topaas kopen lukt niet voor drie euro, dat moet je je realiseren. Een redelijke prijs voor Topaas van een goede kwaliteit. Daar kun je op rekenen.

Diverse acties

En bij Amazon heb je natuurlijk ook regelmatig acties of andere aanbiedingen. Dit geldt ook voor de aanbieders van Topaas . Wellicht kun je hierdoor wel heel voordelig een Topaas kopen. Een ander voordeel is dat je hier ook specifieke informatie kunt vinden over Topaas of andere Topaas . Bijvoorbeeld in boeken en dergelijke. Hartstikke interessant toch?

Dit doe je na het Topaas kopen

Een belangrijke eigenschap van Topaas is natuurlijk de energie die deze edelsteen in zich heeft. Deze energie maakt een belangrijk onderdeel uit van de edelsteen en bepaalt onder andere zijn helende en/of ondersteunende werking. Omdat je nooit weet welk traject de individuele Topaas achter zich heeft, is het van belang om hem te reinigen voordat je hem in gebruik neemt. Dit geldt uiteraard voor alle Topaas die je aanschaft.

Reinigen na het Topaas kopen

Het reinigen van een edelsteen (en dus ook de Topaas) doe je door hem eerst te ontdoen van de energie die hij tot zich heeft genomen. Deze energie heeft hij ontvangen van iedere paar handen die hem heeft aangeraakt. Ook de omgeving en de verpakking heeft energie afgegeven. En omdat je nooit weet welke of wat voor energie dit is geweest, is het verstandig om de Topaas eerst geheel te ontladen. Je wilt immers de energie van de Topaas ontvangen en niet die van zijn vorige eigenaren.

Ontladen na het Topaas kopen

Je kunt op een aantal manieren de Topaas ontladen van (negatieve) energie:

 • Leg de edelsteen in een bakje met grond of aarde of begraaf hem in de tuin (zet een stokje in de grond zodat je hem kunt terugvinden).
 • Koop kleine Hematiet stenen (kan bijvoorbeeld bij Amazon) en laat de Topaas een nacht hierin liggen.
 • Als je de Topaas een tijdje in het felle zonlicht plaatst, dan verdampt negatieve energie uit de steen.
 • Houd de Topaas onder stromend bronwater zonder koolzuur. Negatieve energie stroomt dan weg.
 • Berook de Topaas met wierook, Mirre, Lavendel of Salie. Negatieve energie trekt hiermee ook uit de edelsteen.

Opladen na het Topaas kopen

Na een effectieve ontlading is het zaak om de Topaas weer te voorzien van zijn eigen (heilzame) energie. Hier heb je hem immers voor aangeschaft. Als je de Topaas een aantal dagen met rust laat, dan zal hij zijn energie uiteindelijk vanzelf weer opladen maar je kunt dit proces ook een handje helpen. Opladen kun je op verschillende manieren doen:

 • Leg de Topaas een nacht in het maanlicht.
 • In plaats van maanlicht kun je de Topaas ook opladen in het vroege zonlicht of in de late zonnestralen.
 • “Begraaf” de Topaas in een bakje met Bergkristal
 • In plaats van Bergkristal kun je ook Seleniet gebruiken.

Nadat je de Topaas hebt gereinigd kun je hem in je handen nemen en er een aantal malen krachtig op blazen. Je verbindt de Topaas dan met jouw eigen energie. Voel je het verschil?

Chakra stenen kopen

Wanneer je in je lichaam of in je psyche een bepaalde disbalans ervaart, dan kan het zomaar zijn dat er een Chakra uit balans is. Een Chakra is een centraal punt in je lichaam waar energiebanen samenkomen. Er zijn verschillende overtuigingen en/of stromingen die Chakra’s benoemen. In de westerse wereld gaat men meestal uit van zeven Chakra’s. Je kunt alle zeven Chakra stenen kopen als set. Deze stenen gebruik je dan bijvoorbeeld ter ondersteuning tijdens meditatie. Je kunt er ook voor kiezen om alleen de specifieke edelsteen aan te schaffen die jou kan helpen bij je gevoelens van disbalans of andere problematiek. Dus een edelsteen die een specifieke Chakra ondersteunt.

 • Wortelchakra – De Topaas brengt verlichting bij problemen die te maken hebben met de onderrug, dikke darm, heupen, bekken en billen.
 • Sacraal chakra – De Topaas ondersteun hier de werking van nieren, blaas, bloedsomloop, geslachtsorganen, baarmoeder en waterhuishouding.
 • Zonnevlechtchakra – De Topaas heeft een positieve invloed op de spijsvertering, maag, lever en milt.
 • Hartchakra – De Topaas versterkt het hart, de longen en de ademhaling.
 • Keelchakra – Bij mentale disbalans helpt hier de Topaas om meer evenwicht te brengen.
 • Derde oogchakra – De Topaas helpt hier de energiebanen die te maken hebben met de hormoonhuishouding. Ook helpt het je bij een blokkade op spiritueel en/of creatief niveau.
 • Kruinchakra – De Topaas zorgt bij deze Chakra voor een innerlijke rust, vrede en harmonie. Het is de bron van je gemoedstoestand.

Een geboortesteen kopen

Iedere maand heeft een eigen edelsteen. Je kunt iemand de edelsteen cadeau doen van zijn of haar geboortemaand. Maar je kunt ook een andere gelegenheid vieren met een maandspecifieke edelsteen. Bijvoorbeeld een jubileum of andere blijde gebeurtenis.

 • Januari – Granaat – bevordert moed, hoop en zelfvertrouwen. Geeft ook energie en kracht.
 • Februari – Amethist – heeft een beschermende en zuiverende werking en bevordert zelfinzicht.
 • Maart – Aquamarijn – werkt kalmerend en ondersteunt communicatie en bij spreken in het openbaar.
 • April – Diamant – levert zuivere energie en bevordert hierdoor inzichten op spiritueel gebied.
 • Mei – Smaragd – stimuleert liefde, oprechtheid, inspiratie en beïnvloedt relaties en vriendschappen op een positieve manier.
 • Juni – Alexandriet – staat voor liefde, geluk en kennis.
 • Juni – Maansteen – bevordert intuïtie en kalmeert het gevoelsleven.
 • Juni – Parel – brengt rust vrede en verlichting. Heeft een zuiverende werking op ziel en geest.
 • Juli – Robijn – geeft energie en werkt activerend.
 • Augustus – Peridoot – helpt om negatieve invloeden van buitenaf te blokkeren en opgekropte emoties los te laten.
 • September – Saffier – stimuleert helder en nuchter denken en werkt kalmerend op de geest.
 • Oktober – Opaal – maakt vrolijk en stemt optimistisch.
 • Oktober Toermalijn – werkt beschermend en reinigend. Zorgt ervoor dat energiebanen weer in balans komen.
 • November – Citrien – trekt voorspoed, geluk en succes aan en geeft energie en levensvreugde.
 • November – topaas – bevordert empathie, eerlijkheid, vreugde en artistieke creativiteit.
 • December – Tanzaniet – helpt je om je eigen pad te kiezen en meer op eigen benen te staan.
 • December – Topaas – zorgt voor innerlijke rust en helpt bij depressie, apathie en paniekaanvallen.
 • December – Zirkoon – maakt energiebanen vrij en activeert Chakra’s. Geeft levensenergie.

Topaas kopen voor in huis

 • Altaar/stilte ruimte – Bergkristal, Amethist en Rozenkwarts. De combinatie van deze drie Topaas zorgt voor een natuurlijk verwerking van innerlijke pijn en helpt je in balans te komen tijdens een meditatiesessie.
 • Slaapkamer – Amethist, Lapis lazuli en Lepidoliet helpen bij slaapproblemen. Als je wordt geteisterd door angstige dromen, dan kan Rozenkwarts je helpen.
 • Badkamer – Een Topaas, Amethist, Jade of Labradoriet in je bad leggen, helpt je te ontspannen en in balans te komen.
 • Kinderkamer – Vuur Topaas, Seleniet en Abrikoos Topaas werken beschermend voor baby’s. Ook Rozenkwarts, de brenger van liefde, harmonie en rust, wordt vaak gebruikt in een babykamer.
 • Woonkamer – Amethist, Bergkristal en Calciet zijn geschikte Topaas voor je woonkamer. Ze brengen rust, zuiveren de atmosfeer en maken tevreden en vrolijk.
 • Studeer-/werkkamer – Fluoriet helpt je om kennis tot je te nemen en bevordert logisch en analytisch nadenken.
 • Creatieve ruimte – Abrikoos Topaas, Ametrien, Opaal en Topaas helpen je om je creativiteit te verhogen.

Zorg dat de Topaas vrij ligt van andere stenen zodat zijn energie onbelemmerd de ruimte heeft om zich te verspreiden.

Topaas kopen conclusie

Je kunt dus bij meerdere goede aanbieders Topaas kopen en je doet er verstandig aan om je goed te oriënteren welke webwinkel aansluit op jouw wensen. Ga je voor sieraden, gravures, Chakra stenen of wil je een (nagenoeg) onbeperkt aanbod bij een winkel waar meerdere aanbieders bij elkaar komen? Wat je ook kiest: Succes met je Topaas kopen!