Geneeskracht diamant

Diamant, een krachtige steen

De “witte” diamant is vaak het bekendst onder de mensen. De edelsteen is er echter ook in de kleuren geel, bruin, zwart , roze, oranje, groen, blauw en rood. Diamanten worden al vele eeuwen gedolven. Het is de hardste edelsteen die ooit gevonden is. De stenen waren het symbool van rijkdom. Ze maakten dan ook vaak onderdeel uit van kroonjuwelen en schatkamers.

Jicht

Jicht geeft pijn in een gewricht. Vaak in de grote teen, enkel, knie of in de pols. Een heel enkele keer komt jicht ook voor in de middenvoet. Jicht ontstaat doordat er urinezuurkristallen in één van de gewrichten kan gaan zitten. Deze urinezuurkristallen zijn dan de veroorzaker van jicht. Toch krijgt niet ieder mens met urinezuur in hun bloed last van jicht. Mocht je wel bij de mensen horen die daar last van hebben. Dan kan het dragen van een diamant de klachten doen verminderen.

Diamant helpt tegen evenwichtsstoornissen

Een ontsteking aan het evenwichtsorgaan kun je krijgen door een virale of een bacteriële infectie. De laats genoemde is gelukkig wat zeldzamer. Een ontsteking kun je krijgen door bijvoorbeeld een griep of verkoudheid. Wanneer je een ontsteking hebt aan het evenwichtsorgaan kun je daar draaiduizeligheid door krijgen. Bij draaiduizeligheid heb je het gevoel dat je lichaam ronddraait. Het is alleen het gevoel want het gebeurt niet echt. Het dragen van de edelsteen diamant kan evenwichtsstoornissen doen voorkomen.

Reumatische aandoeningen

Onder reumatische aandoeningen vallen alle aandoeningen die niets te maken hebben met verwonding of letsel. Het zijn klachten aan gewrichten, spieren en pezen. Het dragen van de edelsteen diamant aan een hanger, ketting of armband kan de klachten doen verlichten.

Angstgevoel

Wanneer je jezelf angstig voelt dan heb je vaak zweterige handen en hartkloppingen. Je hebt dan het gevoel dat je keel dichtgeknepen wordt. Het is een onplezierige ervaring. Een diamant kan je helpen jezelf minder angstig te voelen. De steen werkt het best als er direct huidcontact is met de steen.