Robijn juli geneeskracht helende werking

Robijn, heeft een helende energie

De robijn is een rode edelsteen. Naast de heldere stenen bestaan er ook robijnen die minder helder van kleur zijn. Deze stenen worden halfedelstenen genoemd. De robijn is één van de edelstenen van de Thaise orde van de negen edelstenen. De steen dankt zijn bekendheid aan zijn unieke warme rode kleur.

Infecties

Een infectie ontstaat wanneer een virus, parasiet of een bacterie het lichaam binnendringt. De klachten van een infectie zijn onder andere een rode verkleuring van de huid en zwelling van de weefsel (de huid wordt dan dikker).

Een robijn kan je beschermen tegen deze infecties. Draag de edelsteen op de huid om het beste resultaat te bereiken.

Verhoogt het libido

Het libido oftewel de geslachtsdrift kan verschillen van persoon tot persoon. Bij een libido dat sterk verhoogt is noem je dat hyperseksualiteit. Bij het tegenovergestelde dus een sterk verminderde seksuele drang spreek je over anafrodosie. Wanneer je een verlaagd libido hebt, helpt het om een robijn op de huid te dragen om het libido te doen verhogen.

Robijn stimuleert de werking van de darmen

Er zijn verschillende problemen die je kunt hebben met de werking van de darmen. Enkele voorbeelden zijn diarree, winderigheid en het prikkelbare darm syndroom. De edelsteen robijn kan een positieve invloed hebben op de werking van de darmen. Draag de steen wel rechtstreeks op de huid.

Haaruitval

Haarproblemen ontstaan pas als je zelf een probleem met de conditie van je haar. Haaruitval kan er toe bijdragen dat het een negatieve invloed heeft op je zelfvertrouwen. De oorzaak die het meest voorkomt bij haaruitval is erfelijkheid. Het kan ook andere oorzaken hebben zoals huidziektes, bestraling, stress en het gebruik van bepaalde medicijnen. Als je een robijn op de huid draagt kan het de haargroei stimuleren.

Oogontsteking

Wanneer je last hebt van ontstoken ogen zijn de klachten vaak roodheid, zwelling en jeuk en tranende ogen. Leg voor enige tijd een robijn op de gesloten oogleden. De steen zorgt ervoor dat de klachten van de ontsteking afnemen.