Sterrenbeeld steenbok edelstenen

Steenbok: 22 december tot 20 januari

Steenbokken houden van gewoontes en tradities. Verandering vinden ze niet prettig. Tegelijkertijd kun je wel behoefte hebben om op zoek te gaan naar spiritualiteit. Je hebt veel emoties, maar vindt het lastig om deze te uiten. Op de buitenwereld kom je krachtig en zelfverzekerd over, maar je kunt juist erg twijfelen, ook aan jezelf. Je legt jezelf en anderen strenge principes op. Ook ben je een praktische denker, maar denkt wel vaak via de gebaande paden. Je kunt moeilijke taken tot een goed einde brengen en je hebt veel oog voor detail. Je hebt heel veel geduld. Steenbokken houden van beroepen als ambtenaar, docent of politieagent.

Edelstenen die horen bij de Steenbok

De Steenbok is een aardeteken. Je bent nogal gehecht aan consistentie en houdt niet van verandering. Aardetekens zijn heel praktisch en houden niet van chaos. Je neigt naar conservatisme. Met edelstenen kun je de sterke en minder sterke eigenschappen die horen bij jouw sterrenbeeld en element versterken of verminderen. Bij jou als Steenbok horen stenen als bergkristal, obsidiaan, zwarte toermalijn en rookkwarts.

Bergkristal

Bergkristal is een soort mineraal dat valt onder de kwarts. Als sinds de oudheid wordt bergkristal gebruikt voor medische doeleinden. Zo werd geloofd dat het gezond was om te drinken uit een kristallen beker en dat je zo niet vergiftigd kon worden, omdat het kristal bij aanraking met gif zou verkleuren. Edelsteentherapeuten gebruiken bergkristal tijdens healings, vanwege de grote geneeskrachtige werking. Veel mensen hebben een bergkristal in huis.

Zwarte toermalijn

Toermalijn is een mineraal dat als edelsteen wordt verwerkt in bijvoorbeeld kettingen en armbanden. Er bestaan verschillende soorten van deze steen, waarvan de zwarte er een is. De zwarte variant is schorl. Op spiritueel gebied geeft deze edelsteen bescherming en zorgt het ervoor dat je beter kunt aarden. Ook heeft het een reinigende werking.