Boogschutter sterrenbeeld edelstenen

Boogschutter: 22 november tot 22 december

De Boogschutter is dol op nieuwe ervaringen en reist daarom ook graag. Je bent geen planner en handelt graag impulsief. Hierdoor kun je soms bot en tactloos overkomen op anderen. Je hebt ook weinig zin in moeilijke emoties en houdt het liever vrolijk. Je bent van nature ook enthousiast en creatief. Hoewel je weinig geduld hebt voor problemen, kom je wel op voor zwakkeren. Je houdt ervan om geld uit te geven, ook als je dat niet hebt. Boogschutters hebben graag een baan met veel vrijheid en intellectuele uitdaging. Zij zijn vaak piloot, reisgids, presentator of auteur.

Edelstenen die horen bij de Boogschutter

Bij elk sterrenbeeld horen unieke sterke en zwakke kanten. Met edelstenen kun je de goede kanten versterken en de zwakke kanten positief beïnvloeden. De Boogschutter is een vuurteken. Zij hebben lef en flair. Stenen die deze eigenschappen versterken zijn onder andere labradoriet, lapis lazuli, soladiet en saffier. Jaspis zorgt er juist voor dat de Boogschutter met beide benen op de grond komt te staan. Rookkwarts brengt meer evenwicht.

Lapis lazuli

Lapis lazuli wordt ook wel lazursteen genoemd. De steen is ondoorzichtig en heeft een (azuur)blauwe kleur. De steen is al sinds de vroege oudheid erg populair. Belangrijke mensen droegen sieraden met deze steen erin verwerkt. De steen staat voor spirituele ontwikkeling, jezelf zijn en eerlijkheid in communicatie. Deze edelsteen wordt gezien als bijzonder spiritueel.

Labradoriet

Labradoriet is een kleurloze, witte, grijze of groene edelsteen. Hij is ook bekend als spectroliet. De naam komt van het schiereiland Labrador in Canada, waar ook het hondenras vandaan komt. Kenners van edelstenen schrijven veel geneeskrachtige kenmerken toe aan deze stenen. Zo hebben zij een kalmerend effect, reguleren ze de stofwisseling, stimuleren ze creativiteit en hebben ze een positief effect op verkoudheid, oogproblemen, reuma en menstruatieklachten.