Bergkristal kopen

Bergkristal kopen

Heel goed, je gaat Bergkristal kopen. Wat de specifieke reden voor je keuze is maakt natuurlijk helemaal niet uit. Met de Bergkristal heb je een mooie edelsteen uitgezocht en nu is de vraag: Waar kun je de Bergkristal kopen? En waar kun je dit het beste doen? Ook wil je waarschijnlijk weten: waar let je op bij Bergkristal kopen? Hoe kun je erop vertrouwen dat de edelsteen die je aanschaft, daadwerkelijk een edelsteen is en niet een namaaksteen? En wellicht wil je gewoon ook meer algemene informatie over het aanbod van diverse Bergkristalverkopers. Allemaal belangrijke en valide vragen waarop hieronder antwoord komt…

Hier kun je de Bergkristal kopen!

Wellicht denk je niet direct aan Bol.com, maar toch is deze webwinkel één van de beste aanbieders. Bij Bol.com zitten verschillende zeer goede Bergkristal shops aangesloten, zodat je alles perfect alle Bergkristal bij elkaar hebt, en heel goed een keuze kan maken. En niet alleen omdat zij vele verschillende Bergkristal aanbieden. Bij Bol.com kun je niet alleen de Bergkristal kopen, zij bieden ook complete verzamelingen met meerdere Bergkristal in een overzichtelijke showdoos. Ook kun je hier diverse kleinere Bergkristal in één grote zak aanschaffen. Deze kun je dan mooi toevoegen aan een eigen verzameling en geheel naar wens indelen. Hieronder hebben wij de mooiste Bergkristal op een rijtje gezet:

 • [yabp 40]
 • [yabp 41]
 • [yabp 42]
 • [yabp 43]
 • [yabp 44]
 • [yabp 45]

Waar let je op bij Bergkristal kopen?

Je kunt er vanuit gaan dat de Bergkristal die je via Bol.com aanschaft geen namaak stenen zijn. Maar Bergkristal blijven natuurproducten. Hierdoor kunnen ze altijd afwijken van de afbeelding die op de website te zien is. Ga je Bergkristal kopen, dan kun je er op letten of de afmeting van de Bergkristal overeenkomt met jouw wens. Ook is het handig om jezelf ervan te verzekeren dat de eigenschappen van Bergkristal aansluiten op wat jij zoekt in een edelsteen. Dit is allemaal terug te vinden in de uitgebreide productbeschrijvingen.

Voordelen van Bergkristal kopen bij Bol.com

In deze veelzijdige webwinkel kun je Bergkristal kopen (en ook andere Bergkristal). Vul de naam van de steen in als zoekopdracht en je krijgt meestal een scala van producten te zien. Zoek maar uit!

Divers aanbod

Verwerkt in diverse sieraden, gebruiksvoorwerpen, ornamenten, losse Bergkristal, Chakra stenen, trommelsteentjes, rollers, etc. De Bergkristal, en andere Bergkristal, worden breeduit aangeboden in diverse items. Dergelijk aanbod en diversiteit is bij de meeste andere (web)winkels een stuk minder uitgebreid. Ook is ieder item gedetailleerd beschreven. Je weet dus altijd exact wat je aanschaft. En neem ook nota van eventuele recensies. Dan lees je wat andere kopers van het product vonden.

Diverse aanbieders

Via Bol.com kun je de Bergkristal kopen bij verschillende aanbieders. Vaak hebben deze winkels ook een eigen webwinkel, maar ze kiezen er toch voor om ook via Bol.com te verkopen. Daar zijn uiteraard goede redenen voor. Bol.com biedt zijn aanbieders een betrouwbaar platform om te verkopen. De webwinkel staat voor snelheid en betrouwbaarheid. Dat mag je dus ook van de diverse aanbieders verwachten. Ook moeten zij voldoen aan bepaalde kwaliteitsnormen die Bol.com aan hun zakelijke partners stelt. Bergkristal kopen via Bol.com is dus snel en vertrouwd.

Diverse prijzen

Prijstechnisch is Bergkristal kopen via Bol.com ook zeer aantrekkelijk. De bedragen die voor Bergkristal wordt gevraagd is een eerlijke en reële prijs. Pas op voor onrealistische “bodem” prijzen via minder betrouwbare webwinkels. Een kwalitatief goede Bergkristal kopen lukt niet voor drie euro, dat moet je je realiseren. Een redelijke prijs voor Bergkristal van een goede kwaliteit. Daar kun je op rekenen.

Diverse acties

En bij Bol.com heb je natuurlijk ook regelmatig acties of andere aanbiedingen. Dit geldt ook voor de aanbieders van Bergkristal. Wellicht kun je hierdoor wel heel voordelig een Bergkristal kopen. Een ander voordeel is dat je hier ook specifieke informatie kunt vinden over Bergkristal of andere Bergkristal. Bijvoorbeeld in boeken en dergelijke. Hartstikke interessant toch?

Dit doe je na het Bergkristal kopen

Een belangrijke eigenschap van Bergkristal is natuurlijk de energie die deze edelsteen in zich heeft. Deze energie maakt een belangrijk onderdeel uit van de edelsteen en bepaalt onder andere zijn helende en/of ondersteunende werking. Omdat je nooit weet welk traject de individuele Bergkristal achter zich heeft, is het van belang om hem te reinigen voordat je hem in gebruik neemt. Dit geldt uiteraard voor alle Bergkristal die je aanschaft.

Reinigen na het Bergkristal kopen

Het reinigen van een edelsteen (en dus ook de Bergkristal) doe je door hem eerst te ontdoen van de energie die hij tot zich heeft genomen. Deze energie heeft hij ontvangen van iedere paar handen die hem heeft aangeraakt. Ook de omgeving en de verpakking heeft energie afgegeven. En omdat je nooit weet welke of wat voor energie dit is geweest, is het verstandig om de Bergkristal eerst geheel te ontladen. Je wilt immers de energie van de Bergkristal ontvangen en niet die van zijn vorige eigenaren.

Ontladen na het Bergkristal kopen

Je kunt op een aantal manieren de Bergkristal ontladen van (negatieve) energie:

 • Leg de edelsteen in een bakje met grond of aarde of begraaf hem in de tuin (zet een stokje in de grond zodat je hem kunt terugvinden).
 • Koop kleine Hematiet stenen (kan bijvoorbeeld bij Bol.com) en laat de Bergkristal een nacht hierin liggen.
 • Als je de Bergkristal een tijdje in het felle zonlicht plaatst, dan verdampt negatieve energie uit de steen.
 • Houd de Bergkristal onder stromend bronwater zonder koolzuur. Negatieve energie stroomt dan weg.
 • Berook de Bergkristal met wierook, Mirre, Lavendel of Salie. Negatieve energie trekt hiermee ook uit de edelsteen.

Opladen na het Bergkristal kopen

Na een effectieve ontlading is het zaak om de Bergkristal weer te voorzien van zijn eigen (heilzame) energie. Hier heb je hem immers voor aangeschaft. Als je de Bergkristal een aantal dagen met rust laat, dan zal hij zijn energie uiteindelijk vanzelf weer opladen maar je kunt dit proces ook een handje helpen. Opladen kun je op verschillende manieren doen:

 • Leg de Bergkristal een nacht in het maanlicht.
 • In plaats van maanlicht kun je de Bergkristal ook opladen in het vroege zonlicht of in de late zonnestralen.
 • “Begraaf” de Bergkristal in een bakje met Bergkristal
 • In plaats van Bergkristal kun je ook Seleniet gebruiken.

Nadat je de Bergkristal hebt gereinigd kun je hem in je handen nemen en er een aantal malen krachtig op blazen. Je verbindt de Bergkristal dan met jouw eigen energie. Voel je het verschil?

Het aanbod van Bergkristal bij Spiru

Bij Spiru kun je goed Bergkristal kopen. Zij hebben Bergkristal onder andere gesorteerd op basis van vormen (hartjes, engeltjes, piramides, etc.) en bieden ook een aantal Bergkristal sets aan. Onder deze sets bevinden zich bijvoorbeeld Chakra Stenen. Chakra stenen zijn krachtige stenen die helpen om de zeven Chakra’s in het menselijk lichaam, te ondersteunen en in balans te brengen (of houden).

Chakra stenen kopen

Wanneer je in je lichaam of in je psyche een bepaalde disbalans ervaart, dan kan het zomaar zijn dat er een Chakra uit balans is. Een Chakra is een centraal punt in je lichaam waar energiebanen samenkomen. Er zijn verschillende overtuigingen en/of stromingen die Chakra’s benoemen. In de westerse wereld gaat men meestal uit van zeven Chakra’s. Je kunt alle zeven Chakra stenen kopen als set. Deze stenen gebruik je dan bijvoorbeeld ter ondersteuning tijdens meditatie. Je kunt er ook voor kiezen om alleen de specifieke edelsteen aan te schaffen die jou kan helpen bij je gevoelens van disbalans of andere problematiek. Dus een edelsteen die een specifieke Chakra ondersteunt.

 • Wortelchakra – De Bergkristal brengt verlichting bij problemen die te maken hebben met de onderrug, dikke darm, heupen, bekken en billen.
 • Sacraal chakra – De Bergkristal ondersteun hier de werking van nieren, blaas, bloedsomloop, geslachtsorganen, baarmoeder en waterhuishouding.
 • Zonnevlechtchakra – De Bergkristal heeft een positieve invloed op de spijsvertering, maag, lever en milt.
 • Hartchakra – De Bergkristal versterkt het hart, de longen en de ademhaling.
 • Keelchakra – Bij mentale disbalans helpt hier de Bergkristal om meer evenwicht te brengen.
 • Derde oogchakra – De Bergkristal helpt hier de energiebanen die te maken hebben met de hormoonhuishouding. Ook helpt het je bij een blokkade op spiritueel en/of creatief niveau.
 • Kruinchakra – De Bergkristal zorgt bij deze Chakra voor een innerlijke rust, vrede en harmonie. Het is de bron van je gemoedstoestand.

Sieraden met Bergkristal kopen bij My jewellery

Bij My Jewellery noemen ze Bergkristal powerstones. Een mooie collectie, verwerkt in bijzondere sieraden. Heel leuk als accessoire en, zoals zij het zelf noemen, als cadeau met een boodschap. En dat is natuurlijk volkomen waar! Bergkristal zijn een geweldig cadeau om te geven en om te krijgen natuurlijk. Ook als je geen idee hebt wat de smaak van de ontvanger is. Je kunt met de aanschaf van bijvoorbeeld een geboortesteen, nooit de plank misslaan. Want iedereen is ooit geboren en daarom heeft iedereen een geboortesteen. Het perfecte cadeau dus!

BEKIJK NU ALLE POWERSTONES (KLIK HIER VOOR DE BESTE AANBIEDINGEN)

Een geboortesteen kopen

Iedere maand heeft een eigen edelsteen. Je kunt iemand de edelsteen cadeau doen van zijn of haar geboortemaand. Maar je kunt ook een andere gelegenheid vieren met een maandspecifieke edelsteen. Bijvoorbeeld een jubileum of andere blijde gebeurtenis.

 • Januari – Granaat – bevordert moed, hoop en zelfvertrouwen. Geeft ook energie en kracht.
 • Februari – Amethist – heeft een beschermende en zuiverende werking en bevordert zelfinzicht.
 • Maart – Aquamarijn – werkt kalmerend en ondersteunt communicatie en bij spreken in het openbaar.
 • April – Diamant – levert zuivere energie en bevordert hierdoor inzichten op spiritueel gebied.
 • Mei – Smaragd – stimuleert liefde, oprechtheid, inspiratie en beïnvloedt relaties en vriendschappen op een positieve manier.
 • Juni – Alexandriet – staat voor liefde, geluk en kennis.
 • Juni – Maansteen – bevordert intuïtie en kalmeert het gevoelsleven.
 • Juni – Parel – brengt rust vrede en verlichting. Heeft een zuiverende werking op ziel en geest.
 • Juli – Robijn – geeft energie en werkt activerend.
 • Augustus – Peridoot – helpt om negatieve invloeden van buitenaf te blokkeren en opgekropte emoties los te laten.
 • September – Saffier – stimuleert helder en nuchter denken en werkt kalmerend op de geest.
 • Oktober – Opaal – maakt vrolijk en stemt optimistisch.
 • Oktober Toermalijn – werkt beschermend en reinigend. Zorgt ervoor dat energiebanen weer in balans komen.
 • November – Citrien – trekt voorspoed, geluk en succes aan en geeft energie en levensvreugde.
 • November – topaas – bevordert empathie, eerlijkheid, vreugde en artistieke creativiteit.
 • December – Tanzaniet – helpt je om je eigen pad te kiezen en meer op eigen benen te staan.
 • December – Turkoois – zorgt voor innerlijke rust en helpt bij depressie, apathie en paniekaanvallen.
 • December – Zirkoon – maakt energiebanen vrij en activeert Chakra’s. Geeft levensenergie.

Bergkristal kopen voor in huis

 • Altaar/stilte ruimte – Bergkristal, Amethist en Rozenkwarts. De combinatie van deze drie Bergkristal zorgt voor een natuurlijk verwerking van innerlijke pijn en helpt je in balans te komen tijdens een meditatiesessie.
 • Slaapkamer – Amethist, Lapis lazuli en Lepidoliet helpen bij slaapproblemen. Als je wordt geteisterd door angstige dromen, dan kan Rozenkwarts je helpen.
 • Badkamer – Een Bergkristal, Amethist, Jade of Labradoriet in je bad leggen, helpt je te ontspannen en in balans te komen.
 • Kinderkamer – VuurBergkristal, Seleniet en AbrikoosBergkristal werken beschermend voor baby’s. Ook Rozenkwarts, de brenger van liefde, harmonie en rust, wordt vaak gebruikt in een babykamer.
 • Woonkamer – Amethist, Bergkristal en Calciet zijn geschikte Bergkristal voor je woonkamer. Ze brengen rust, zuiveren de atmosfeer en maken tevreden en vrolijk.
 • Studeer-/werkkamer – Fluoriet helpt je om kennis tot je te nemen en bevordert logisch en analytisch nadenken.
 • Creatieve ruimte – AbrikoosBergkristal, Ametrien, Opaal en Turkoois helpen je om je creativiteit te verhogen.

Zorg dat de Bergkristal vrij ligt van andere stenen zodat zijn energie onbelemmerd de ruimte heeft om zich te verspreiden.

Bergkristal kopen conclusie

Je kunt dus bij meerdere goede aanbieders Bergkristal kopen en je doet er verstandig aan om je goed te oriënteren welke webwinkel aansluit op jouw wensen. Ga je voor sieraden, gravures, Chakra stenen of wil je een (nagenoeg) onbeperkt aanbod bij een winkel waar meerdere aanbieders bij elkaar komen? Wat je ook kiest: Succes met je Bergkristal kopen!

Conclusie bergkristal kopen

Een prachtig mineraal en familie van de kwarts: De bergkristal! Kwarts is een mineraal dat ontstaat uit stollingsgesteente, en wordt daarom wel een gesteentevormend mineraal genoemd. Bergkristal is kleurloos. Daarom is het ook een geliefd om sieraden mee te maken. Bergkristal ziet er prachtig uit. Maar dat is nog niet alles, want bergkristal heeft een helende werking. Daarom is het kopen van bergkristal ook zo populair. Wij vertellen graag waar bij bergkristal kopen. We laten de verschillende mogelijkheden zien van het kopen van bergkristal en wat voor ons goed gewerkt heeft.

Waar kan je bergkristal kopen?

Bergkristal kopen kan op verschillende manieren. Wij willen graag op een makkelijke manier gebruik maken van de helende werking van bergkristal. Daarom kan je het best bergkristal kopen als lossen edelstenen of als sierraad. De onderstaande bergkristallen hebben wij gekocht en cadeau gegeven aan mensen die het nodig hebben. Klik op de afbeelding om de prijs te controleren en direct aan te schaffen:

Ruwe bergkristal

Voor uitstekende werking, enkele bergkristallen kopen voor maar 10 euro.

Bergkristal kopen
Ruwe bergkristallen, voor maar 10 euro. Klik op afbeelding om direct te kopen.
Bergkristal kopen
Voor maar 5 euro: bergkristal hanger (klik op afbeelding)

Kilo Bergkristallen

Wat ons betreft kan je nooit genoeg hebben. De werking is nog steeds prima, het zijn ongeveer 20 stuks. Leuk om weg te geven als cadeautjes:

bergkristal kilo kopen
Koop nu: klik op afbeelding! Aanbieding: 2o euro!

Bergkristal kopen: massagesteen

Voor een massage gebruiken wij een prachtig geslepen bergkristal massagesteen. Deze bergkristal aankoop heeft ons veel goeds opgeleverd. Rond de 25 euro. Controleer nu zelf door op de afbeelding te klikken.

Bergkristal massage
Yoni ei Bergkristal 45×35 mm – edelsteen massage

Bergkristal werking uitgelegd

De werking van bergkristal is echt uniek. Als je een bergkristal bij je hebt, of bijvoorbeeld als een hanger om je nek hebt, dan merkt je lichaam dat meteen. De bergkristal werking komt voornamelijk naar voren als je lichaam hoge temperaturen heeft. Als je lichaam oververhit is, helpt de bergkristal werking met het zweten. Als je lichaamstemperatuur heel hoog wordt door koorts, dan ga je extra zweten om je hoge temperatuur kwijt te raken. Maar hier speelt de bergkristal werking een belangrijke rol. Want bijvoorbeeld het dragen van bergkristal op je huid zorgt dat het overmatig zweten verminderd wordt. Bij zweethanden wordt vaak een getrommelde bergkristal gebruikt. Deze bergkristal werking is uniek. Wij merken door deze bergkristal een tijdje in je handen vast te houden, je geen last meer hebt van zweet.

Hoe werkt een bergkristal nog meer positief?

Wij hebben gemerkt dat de bergkristal werking niet alleen werkt bij het overmatig zweten, maar voor veel meer problemen die het lichaam soms heeft. Daarom is de bergkristal werking voor ons ook essentieel. Wij hebben verschillende bergkristallen in ons bezit. Hieronder kan je lezen welke bergkristallen wij gekocht hebben. De bergkristal werking van deze exemplaren is goed en de prijs is zeer aantrekkelijk.

Bergkristal werking: mooiere nagels

Iedereen heeft wel eens last van minder goede nagels. Maar je kan ook van nature brokkelige of broze nagels hebben. Daarnaast zijn er mensen die veel met hun handen in het water moeten zitten, die problemen krijgen.

Bergkristal en brokkelige nagels

Brokkelige of broze nagels hebben kunnen verschillende oorzaken hebben. Oorzaken zoals heel vaak met je handen in het water moeten zitten, te vaak je nagelriemen verwijderen en kunstnagels te laten lang laten zitten. De steen gedragen op de huid kan helpen bij dit vaak lastige probleem. Bergkristal kopen kan nu erg voordelig. Klik hier! (5 euro)

Reisziekte

Onder reisziekte wordt onder andere wagenziekte, zeeziekte en luchtziekte verstaan. De klachten die je kunt krijgen door reisziekte zijn onder andere hoofdpijn, gapen, een licht gevoel in je hoofd hebben, zweten, misselijk zijn en overgeven. Lezen of internetten vergroot de kans op reisziekte. Een bergkristal gedragen op de huid kan verlichting geven wanneer je last van deze of andere klachten hebt, bij het reizen met de auto, boot of vliegtuig. Bergkristal kopen helpt tegen reisziekte. Wij gebruiken dit.

Kleine wondjes

Het mineraal helpt ook bij kleine wondjes om deze wondjes sneller te laten herstellen. Wanneer je vaak last hebt van kleine wondjes door een hobby of werkzaamheden dan helpt het om bergkristal te dragen op de huid. Bergkristal kopen doet wonderen! Wij hebben dit aangeschaft.

Bergkristal eigenschappen

Bergkristal is een soort kwarts en komt wereldwijd veel voor. Het is een doorzichtig en kleurloos kristal en heeft een mooie glans. Sommige bergkristallen zien er melkachtig uit door de structuur binnen in het kristal. De transparante versie is het meest bekend en wordt ook het meest gewaardeerd.

Natuurlijke staat van bergkristallen

Bergkristal kopen kan erg prijzig zijn. Dit is afhankelijk van de kwaliteit van het kristal, de grootte, het gewicht en op wat voor manier het bewerkt is. Een bergkristal geode is een stuk rots die van binnen bekleed zijn met bergkristal, een geode geeft de natuurlijke staat van bergkristallen weer. De bergkristal geode kan extreem van formaat verschillen, er zijn kleine geodes die in je hand passen en bekleed zijn met mini kristallen. Terwijl er ook geodes zijn van een meter hoog, deze hebben automatisch ook grotere kristallen.

Naast geodes zijn er ook bergkristal clusters, dit zijn meerdere kristallen aan elkaar en hebben vaak een prachtige vorm. Deze clusters kunnen net als de geodes erg van formaat verschillen, er zijn clusters met maar 2 kristallen maar ook enorm grote met meer dan 10 kristallen bij elkaar.

Perfect als sieraad

Bergkristal is transparant en kleurloos is. Daardoor is het een perfecte steen voor een sieraad, het past altijd. Hierdoor is ook vrijwel ieder soort sieraad te koop met bergkristal, een ketting, kralen ketting of ketting hanger, armbanden, kralen armbanden, oorbellen en ringen. Maar ook kaarshouders en beeldjes worden gemaakt van bergkristal. Een losse bergkristal kopen kan zowel als ruwe steen of of als glad geslepen steen.

Versterkt het zelfgenezend vermogen

Bergkristal heeft een positieve werking op vrijwel alle kwalen en klachten. Het zorgt dat het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt versterkt. Daarnaast heeft het een positieve werking op de huid, het haar, de botten, de nagels en de tanden en bied het ondersteuning bij evenwichtsstoornissen en misselijkheid.