Edelstenen bij sterrenbeeld waterman

Waterman: 20 januari tot 19 februari

De Waterman heeft vele gezichten. Je bent zowel een denker als een gevoelsmens, zowel je intelligentie als intuïtie zijn goed ontwikkeld. Je hebt een groot rechtvaardigheidsgevoel, waar je erg fanatiek in kunt zijn. Op anderen kom je soms afstandelijk en koel over, terwijl je juist een heel rijk gevoelsleven hebt, vol tegenstrijdige behoeftes en emoties. Enerzijds heb je behoefte aan stabiliteit, anderzijds kan dit je ook erg beklemmen. In relaties houd je hierdoor soms afstand. De Waterman is een echte wereldverbeteraar en heeft dan ook graag een beroep waarin hij iets kan bijdragen. Denk aan politicus, uitvinder, maatschappelijk werker, wetenschapper of socioloog.

Edelstenen die horen bij de Waterman

Met zoveel gezichten ontkom je er als Waterman niet aan dat je niet alleen goede, maar ook minder goed eigenschappen bezit. Met edelstenen kun je invloed uitoefenen op die eigenschappen. De Waterman is een luchtteken. Je bent daarmee innovatief en intellectueel. Het kan zijn dat je liever geestelijk dan lichamelijk contact hebt met mensen. Mede hierdoor kun je wat kil overkomen. Je hebt ook veel behoefte aan vrijheid. Edelstenen die goed bij de Waterman passen zijn aquamarijn, angeliet, turkoois, chrysocolla en groene fluoriet.

Turkoois

Turkoois of turquoise is een soort mineraal. Het bestaat in verschillende tinten groen, blauw en bruin. De steen wordt als halfedelsteen in sieraden verwerkt. Aan de steen worden een heleboel positieve eigenschappen toegeschreven. Zo zorgt het voor rust en evenwicht in je leven. Het heeft een zuiverende en beschermende werking. Het heeft ook een helende werking op fysieke aandoeningen, zoals maagklachten, oogklachten, reuma en immuunziekten.

Aquamarijn

De aquamarijn past bij veel sterrenbeelden en is een kostbare edelsteen. Er bestaan verschillende kleurvarianten van binnen de kleuren blauw en groen. Aquamarijn versterkt de afweer en helpt voor meer rust en ontspanning. Ook brengt het verlichting bij zeeziekte.