Top 10 landen die het meeste diamanten produceren


De feestdagen zijn weer voorbij, maar een nieuw seizoen dringt alweer aan: Het verlovings- en trouwseizoen. Social media en de tijdlijnen zullen de komende maanden weer volstaan met verlovingsberichten van gelukkige koppels. Volgens recent onderzoek vindt 40 procent van de verlovingen plaats tussen kerst en- als hoogtepunt- Valentijnsdag. Data van het U.S. Census Bureau laat ook een flinke stijging in verkoop van juwelen en met name diamanten zien. Landen die veel diamanten van hoge kwaliteit produceren varen hier wel bij.

De productie van diamant is de afgelopen jaren stabiel gebleven. Analisten voorspellen een dip in de komende jaren. De huidige en komende generatie gaan – naar voorspelling – later (of niet) trouwen. Grote diamanthandelaren zoals De Beers en Lucara (Canada) hebben daarom recent reclamecampagnes gelanceerd met de slogan “Real is Rare”. Oftewel: Echt is zeldzaam. Daarmee doelen zij op echte liefde. Volgens hen moet je dit verzilveren met een huwelijk en een mooie diamanten ring.

Diamanten zijn niet zo zeldzaam

Diamanten zijn eigenlijk niet zo zeldzaam. Grote bedrijven en handelaren doen dit de consument wel geloven. Jaarlijks worden er echter honderden miljoen karaten aan diamanten geproduceerd. In de onderstaande tabel kun je zien hoeveel de top 10 landen die diamanten produceren per jaar (2015) in aantal karaat. Daarnaast is de gemiddelde waarde per karaat ook opgenomen.

Land Diamantproductie in 2015 (in karaat) Gemiddelde waarde per karaat
Rusland 41.9 miljoen €94
Botswana 20.8 miljoen €134
Congo 16.0 miljoen €7
Australië 13.6 miljoen €21
Canada 11.7 miljoen €134
Angola 9.0 miljoen €122
Zuid-Afrika 7.2 miljoen €180
Zimbabwe 3.5 miljoen €46
Namibië 2.1 miljoen €553
Sierra Leone 500,000 miljoen €289

Wisselkoers van dollar naar euro opgezocht op 20 januari 2017 via wisselkoers.nl

Rusland diamantland

Met stip op nummer één en met grote afstand van de nummer twee vinden we Rusland. Dit land staat al jaren bovenaan wat betreft diamantproductie. Dit is dit jaar niet anders. De gegevens zijn samengesteld door het Kimberly Process Certification Scheme. Zij zijn een samenwerking tussen overheden en bedrijven die opereren in deze industrie.

Edwin

Edwin heeft op 8 jarige leeftijd een edelstenen-verzamelpakket van zijn ouders cadeau gehad. In dit pakket zat iedere week een nieuwe edelsteen of mineraal met daarbij informatie. De passie voor edelstenen en mineralen is toen begonnen. Op edelstenen.blog schrijft hij alles wat te maken heeft met dit onderwerp.

Recent Content

link to Blizzard stone kopen

Blizzard stone kopen

Heel goed, je gaat Blizzard stone kopen. Wat de specifieke reden voor je keuze is maakt natuurlijk helemaal niet uit. Met de Blizzard stone heb je een mooie edelsteen uitgezocht en nu is de vraag: Waar kun je de Blizzard stone kopen? En waar kun je dit het beste doen? Ook wil je waarschijnlijk weten: […]
link to Blizzard stone

Blizzard stone

Een prachtige edelsteen die veel waarde voor ons heeft. Wij merken dat Blizzard stone een krachtige edelsteen is. Dit betekent dat Blizzard stone meewerkt aan en verbetering van de energie die wij nodig hebben. Wat is Blizzard stone? Iedere edelsteen bestaat uit één of meerdere mineralen. Mineralen zijn samengeklonterde, vaste, stoffen die in de natuur […]

AANBIEDING – €135,- korting

Unieke Kans: Voor Iedereen Die Op Zoek Is Naar Ontspanning!

Yoga Nidra Chakra Cursus. Bekijk de cursus via de button hieronder of lees ons Yoga Nidra cursus blog

Yoga Chakra aanbieding