keelchakra edelstenen

Keelchakra

Jezelf kunnen uiten en het verwoorden van gevoelens omschrijven de keelchakra in het kort. De vijfde chakra bevindt zich bij de keel en staat voor creativiteit en het vermogen jezelf te kunnen uiten. Een goed doorstromende keelchakra zorgt ervoor dat je je gevoelens en ideeën kunt verwoorden. Je laat je niet van de wijs brengen door meningen van anderen. Als de keelchakra goed werkt, dan voel je je vrij en durf je te zeggen wat je vindt.

Problemen bij een zwakke keelchakra

Als je vijfde chakra niet goed ontwikkeld is, kun je het gevoel hebben dat je niet vrijuit kunt spreken. Je durft niet te zeggen wat je vindt en slikt vaak je ergernissen en boosheid in. Je kunt niet goed ‘nee’ zeggen wanneer je iets niet wilt en gaat niet snel ergens tegenin. Ook kun je last hebben van spreekangst. Bij een te ver ontwikkelde keelchakra is juist het tegenovergestelde het geval: je praat zonder inhoud en maakt grapjes ten koste van anderen. Je stem is luid en overheersend.

Edelstenen voor de keelchakra

Edelstenen die lichtblauw zijn van kleur, zijn het meest geschikt voor het ondersteunen van de chakra. Goede stenen zijn bijvoorbeeld aquamarijn, turkoois, blauwe saffier en angeliet.

Angeliet is een heel positieve steen voor deze chakra; het helpt je eerlijk te zijn. Daarnaast is het goed voor de waterhuishouding in het lichaam en werkt het ontstekingsremmend.

Aquamarijn is naast het ondersteunen van de keelchakra ook nog goed voor het ondersteunen van de ogen, het gebit en de kaken. Het kalmeert overmatige reacties van het immuunsysteem. Ook is het positief voor de keel en het helpt tegen hoesten, hooikoorts, eczeem en psoriasis. Draag ze op de huid of leg ze neer op het lichaam waar het nodig is.