Hartchakra edelstenen

Hartchakra

Liefde, warmte en mededogen ervaar je wanneer de vierde chakra, de hartchakra, goed doorstroomt. De hartchakra bevindt zich bij de hartstreek. Als het goed geopend is, dan ben je een bron van hartelijkheid, warmte en toewijding. Eigenlijk draait het hartchakra grotendeels om het ‘zijn’, in plaats van het ‘doen’. Wanneer het in harmonie is met de andere chakra’s is er volledige zelfacceptatie en besteed je aandacht aan je innerlijke ik. Door jezelf te accepteren en van jezelf te houden zoals je bent, kun je ook waardevolle relaties met anderen aangaan.

Klachten bij een blokkade in de hartchakra

Als er blokkades zijn bij de hartchakra kun je last hebben van verschillende klachten.

Je kunt een gebrek ervaren aan inlevingsvermogen en een sterkte behoefte voelen om je terug te trekken. Ook kun je moeite hebben met het aangaan van (intieme) relaties en overdreven kritisch zijn naar jezelf en naar anderen. Je kunt last krijgen van hartproblemen, astma en pijn in de borst. Wanneer de hartchakra te veel ontwikkeld is kun je jaloersheid ervaren en voel je de behoefte om jezelf overdreven op te offeren voor iets of iemand anders.

Edelstenen voor de hartchakra

Edelstenen die een gunstige werking hebben op deze chakra, zijn stenen die groen of roze van kleur zijn. Zoals rozenkwarts, malagiet, serpentijn, smaragd, kunziet en jade.

De rozenkwarts is zeer geschikt voor het stabiliseren van de hartchakra, omdat de steen het hart opent om liefde te ontvangen. Tevens is de steen heel goed voor het hart en de geslachtsorganen, bij seksuele problemen en vruchtbaarheid. Het helpt ook bij ziekten als Parkinson en Alzheimer. De steen jade helpt de hartchakra te openen en is ook goed voor het loslaten van negatieve emoties. Het verwijdert gifstoffen uit het lichaam en brengt lichamelijke systemen in balans.