Voorhoofdchakra

Voorhoofd- of derde oog chakra

Bij de zesde chakra, de voorhoofd- of derde oog chakra, draait het voornamelijk om intuïtie en zelfreflectie. Het is gesitueerd net boven het midden van de twee wenkbrauwen. Een voorhoofdchakra die goed openstaat zorgt voor inzicht en zelfreflectie. Je bent je bewust van je omgeving en van je eigen gedragingen, maakt bewuste keuzes en durft onder ogen te zien waarom je doet wat je doet. Je vertrouwt op je eigen intuïtie en handelt daarnaar. Wanneer het voorhoofdchakra niet goed functioneert kun je tegen problemen aanlopen.

Problemen bij disfunctioneren van de voorhoofdchakra

Wanneer je voorhoofdchakra onderontwikkeld is, kun je last hebben van geheugenverlies en een slecht gezichtsvermogen of andere visuele beperkingen. Je hebt een gebrek aan fantasie en kunt niet snel een oplossing zien voor een probleem dat op je pad komt. Ook kan er sprake zijn van hoofdpijn en migraine en lijkt het of je ongevoelig bent voor de dingen die om je heen gebeuren. Als je voorhoofdchakra te sterk ontwikkeld is dan kun je last hebben van waanideeën, nachtmerries, concentratieproblemen en hallucinaties.

Geschikte edelstenen

Edelstenen die bevorderlijk zijn voor de voorhoofdchakra zijn donkerblauw of bevatten donkerblauwe elementen. Enkele van deze stenen zijn azuriet, lapis lazuli, de sodaliet en blauwe apatiet.

De blauwe apatiet stimuleert de geestelijke groei en bevordert spirituele vaardigheden. Vandaar dat de steen erg geschikt is voor het zesde chakra. Ook is de blauwe apatiet goed voor calciumopname, gewrichtsklachten, botbreuken en de stofwisseling. Sodaliet is een uiterst geschikte steen voor de voorhoofdchakra, omdat deze steen inzicht geeft in jezelf en het helpt gedragspatronen te doorbreken. Het verbindt het rationele denken met intuïtie. Naast deze kwaliteiten is sodaliet ook nog goed tegen koorts, hoge bloeddruk en zorgt het voor een goede stofwisseling. Het stimuleert tevens de vloeistofopname in het lichaam.