Zonnevlechtchakra

Zonnevlechtchakra

Liefde voor de eigen persoon staat centraal bij de zonnevlechtchakra. Dit zorgt voor vertrouwen en zelfverzekerdheid. De zonnevlechtchakra bevindt zich ter hoogte van de maag, ongeveer een handbreedte boven de navel. Als deze chakra goed doorstroomt, dan voel je je goed over jezelf en over anderen. Je voelt je krachtig en weet goed wat je wel en niet wilt. Je geniet van het leven en hebt veel energie om zaken aan te pakken. Wanneer deze chakra echter niet goed doorstroomt of onderontwikkeld is dan kun je last krijgen van verschillende klachten.

Kenmerken van een geblokkeerde zonnevlechtchakra

Wanneer je zonnevlechtchakra geblokkeerd of onderontwikkeld is, dan kun je last krijgen van lichamelijke klachten. Enkele voorbeelden hiervan zijn maagklachten, maagzweren, leverproblemen, vermoeidheid, hoge bloeddruk of diabetes. Ook kun je problemen hebben als lusteloosheid, passiviteit en een gebrek aan discipline en zelfvertrouwen. Verder kun je een minderwaardig gevoel hebben. Bij een over ontwikkeld derde Chakra kun je je agressief gedragen, arrogant zijn en een bovenmatige gevoel tot presteren hebben. Bovendien kun je erg koppig zijn.

Edelstenen voor de Zonnevlechtchakra

Alle edelstenen die goud of geel van kleur zijn, zijn goed voor deze chakra. Neem bijvoorbeeld een van deze stenen voor een betere doorstroming van de derde Chakra: barnsteen, tijgeroog, gele calciet, gele jaspis, topaas of Citrien. Leg de stenen op de zonnevlechtchakra of draag ze op de huid voor een optimale werking.

Citrien heeft naast een positieve werking op de zonnevlechtchakra ook een goede werking op de spijsvertering, versterkt het immuunsysteem en is goed voor blaas, nieren en darmen. Gele calsiet kun je naast het stimuleren van de derde chakra ook nog gebruiken voor het loslaten van angsten en de steen geeft hoop en moed. Tevens reinigt het de nieren en het geneest galblaas en helpt bij darmkwalen.