Heiligbeenchakra


Het centrum van seksuele energie, emoties, beweging en creativiteit; de heiligbeenchakra in een notendop. De heiligbeenchakra, ook wel de tweede chakra genoemd, bevindt zich iets onder de navel, ter hoogte van het heiligbeen. Het heeft een ondersteunende functie bij ervaringen als lust, verlangen, opwinding en hartstocht. Als de energie vrij kan rondcirkelen in het bekkengebied, dan voel je je thuis bij jezelf, in je lichaam en bezit je zelfvertrouwen. Doordat je je goed bij jezelf voelt, kun je je openstellen voor anderen en durf je emoties te tonen en relaties aan te gaan. Bij een blokkering van de heiligbeenchakra kunnen problemen ontstaan.

Problemen bij blokkering heiligbeenchakra

Wanneer deze chakra geblokkeerd raakt, kunnen er verschillende klachten ontstaan. Je kunt angst krijgen voor seks en moeite hebben met sociale contacten en verandering. Ook ervaar je een gebrek aan opwinding en hartstocht. Lichamelijk klachten kunnen zich ook openbaren bij een blokkering van de tweede chakra. Het kan zorgen voor aandoeningen aan de voortplantingsorganen en de milt. Wanneer je de chakra over ontwikkeld is, dan kun je last hebben van buitensporige emoties, seksuele verslavingen en jaloezie.

Edelstenen voor de heiligbeenchakra

Verschillende edelstenen kunnen helpen je de chakra te stabiliseren. Je kunt ze op de huid dragen of op de plek van de chakra leggen voor een goede werking. Onder andere de tijgeroog, koraal, granaat en opaal zijn geschikt voor de heiligbeenchakra.

De edelsteen opaal heeft naast een positieve invloed op het heiligbeenchakra nog meer gunstige effecten, zoals versterking van huid, haar, nagels en botten en een verhoging van het immuunsysteem. Granaat is naast gebruik bij deze chakra ook goed voor het hart, helpt bij reuma, heelt de lever en is goed voor de nieren, milt en darmen. De steen is ook nog goed voor het vergroten van het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Redactie

Soms schrijven Judy en Edwin artikelen samen. Ook krijgen zij hulp van anderen om edelstenen.blog up-to-date te houden. Deze blogs worden geplaatst onder de naam 'redactie'. Heb je een op- of aanmerking op een van de artikelen die onder deze naam zijn geplaatst, dan kun je gewoon contact opnemen met Judy en Edwin.

Recent Content

link to Koop nu jouw unieke Amethist!

Koop nu jouw unieke Amethist!

De amethist is een van de meest bekendste edelstenen. Deze paarse kristal is familie van de bergkristal en wordt gekenmerkt door zijn prachtige paarse kleur. De edelsteen wordt verspreid over de wereld gevonden. In de middeleeuwen was dit voornamelijk in Brazilië. Tegenwoordig wordt de amethist onder andere ook gevonden in de Verenigde Staten, Rusland, Duitsland […]
link to Girasol, ontzorgt en geeft inzicht

Girasol, ontzorgt en geeft inzicht

Naast een positieve werking op de lymfeklieren helpt deze wateropaal het lichaam zichzelf te genezen. Hij geeft innerlijke rust en vermindert je spanningen en zorgen. De Girasol is een geest verhelderende edelsteen. Een prachtige edelsteen die veel waarde voor ons heeft. Wij merken dat Girasol een krachtige edelsteen is. Dit betekent dat Girasol meewerkt aan […]