Heiligbeenchakra

Heiligbeenchakra

Het centrum van seksuele energie, emoties, beweging en creativiteit; de heiligbeenchakra in een notendop. De heiligbeenchakra, ook wel de tweede chakra genoemd, bevindt zich iets onder de navel, ter hoogte van het heiligbeen. Het heeft een ondersteunende functie bij ervaringen als lust, verlangen, opwinding en hartstocht. Als de energie vrij kan rondcirkelen in het bekkengebied, dan voel je je thuis bij jezelf, in je lichaam en bezit je zelfvertrouwen. Doordat je je goed bij jezelf voelt, kun je je openstellen voor anderen en durf je emoties te tonen en relaties aan te gaan. Bij een blokkering van de heiligbeenchakra kunnen problemen ontstaan.

Problemen bij blokkering heiligbeenchakra

Wanneer deze chakra geblokkeerd raakt, kunnen er verschillende klachten ontstaan. Je kunt angst krijgen voor seks en moeite hebben met sociale contacten en verandering. Ook ervaar je een gebrek aan opwinding en hartstocht. Lichamelijk klachten kunnen zich ook openbaren bij een blokkering van de tweede chakra. Het kan zorgen voor aandoeningen aan de voortplantingsorganen en de milt. Wanneer je de chakra over ontwikkeld is, dan kun je last hebben van buitensporige emoties, seksuele verslavingen en jaloezie.

Edelstenen voor de heiligbeenchakra

Verschillende edelstenen kunnen helpen je de chakra te stabiliseren. Je kunt ze op de huid dragen of op de plek van de chakra leggen voor een goede werking. Onder andere de tijgeroog, koraal, granaat en opaal zijn geschikt voor de heiligbeenchakra.

De edelsteen opaal heeft naast een positieve invloed op het heiligbeenchakra nog meer gunstige effecten, zoals versterking van huid, haar, nagels en botten en een verhoging van het immuunsysteem. Granaat is naast gebruik bij deze chakra ook goed voor het hart, helpt bij reuma, heelt de lever en is goed voor de nieren, milt en darmen. De steen is ook nog goed voor het vergroten van het zelfgenezend vermogen van het lichaam.