Amethist betekenis

Amethist betekenis, een beschermende steen

De amethist heeft een mooie lila tot paarse kleur. De steen kan je op veel manieren helpen. Zowel op het fysieke vlak als op geestelijk gebied. Deze edelsteen is dan ook bij veel mensen erg geliefd. Dit ook mede door zijn zuiverende en beschermende werking. De Amethist betekenis is ook een leuk feitje. Maar we concentreren ons vooral Amethist Edelsteen van deze tijd.

De Amethist betekenis onthult

De Amethist betekenis stamt uit de tijd van de oude Grieken en Romeinen. Het woord Amethist edelsteen komt dan ook uit het Grieks. Het is namelijk Amethustos. De A staat altijd voor niet of zonder. En de echte onthulling van Amethist betekenis komt nu: Metuein staat voor dronken zijn. Samengevoegd betekent dit dus dat de drager van de Amethist edelsteen beschermd is tegen het dronken worden. Het gaat hierbij om het drinken van wijn. Dit gebeurde dan ook vaak uit karaffen van Amethist. Dus de Amethist betekenis zou in deze tijd nog erg goed van pas komen.

Beschermt tegen negatieve gedachten van anderen

De Amethist betekenis gaat tegenwoordig voornamelijk over het ombouwen van de negatieve naar positieve energie. Het is bewezen dat de Amethist edelsteen hier goed voor werkt.

Soms kan het fijn zijn om energie van andere mensen over te nemen. Maar het kan ook heel beklemmend gevoel geven. Door de negatieve energie van anderen kun je zowel geestelijke als lichamelijke problemen krijgen. Je kan hierdoor bijvoorbeeld heel verdrietig door worden maar ook boos en erg moe. Het kan zich zelfs ook uiten in nek–of hoofdpijn. Het komt regelmatig  voor dat dit gebeurt zonder dat je daar erg in hebt.

De Amethist helpt bij het beschermen

Daarom is het goed om jezelf te beschermen tegen de negatieve energie van anderen. Je kan dit doen door een amethist op de huid te dragen. Wanneer je vaak met mensen werkt kan je ook een stuk ruwe amethist in de ruimte zetten waar je vaak met meerdere mensen verblijft.

Hoeveel is een kilo Amethist waard?

Hieronder zie je een erg leuke video. Je ziet de waarde van allerlei verschillende materialen, allemaal omgerekend per kilogram. Natuurlijk komt ook de Amethist in de video voorbij. De waarde in de video voor de Amethist is 600 dollar voor een kilo.

Wat kost Amethist kopen in Nederlandse webshops?

Wij houden goed in de gaten wat de Amethist kost. Het is een zeer populaire edelsteen die zeer veel gekocht wordt. Er zijn enkele grote online webshops in Nederland. Deze zijn vaak niet de goedkoopste.

Laagste prijs

Als je de prijzen van de edelstenen webshops in Nederland met elkaar vergelijkt zie je het volgende:

  • Ruwe Amethist is omgerekend naar een kilo is tussen de 80 en 120 euro. Let op dit zijn allemaal kleine stenen.
  • De gladde en getrommelde stenen zijn per kilo tussen de 160 en 200 euro. Let op deze stenen zijn ook als sierraad beschikbaar.

Een rusteloze geest

Sommige mensen herkennen dit waarschijnlijk wel. Wanneer je de gehele dag in je doe-modus bent geweest is het moeilijk je daarna te ontspannen. Je geest is dan bezig met allerlei verschillende gedachten. Als je een tijd moet stil zitten of liggen heb je het gevoel dit niet te kunnen. Gelukkig duurt voor de meeste mensen dit rusteloos gevoel niet voor lang. De Amethist betekenis: het geeft je rust. Draag de steen op de huid of neem een gladde amethist voor enige tijd in beide handen. Ook kan het helpen een ruwe amethist neer te zetten om te ontspannen in de ruimte waarin je op dat moment bent.

Stimuleert het derde oog

Het derde oog staat direct in verbinding met je voorhoofdchakra (zesde chakra)

Het derde oog wordt ook wel het zesde zintuig genoemd. Het bevind zich tussen de wenkbrauwen. In het midden van je voorhoofd. Er zijn wereldwijd vele culturen die zich al eeuwenlang bewust zijn van het derde oog. Om deze redenen heeft het derde oog dan ook verschillende namen gekregen. Namen zoals bijvoorbeeld het innerlijke oog, Kundali en Shiva’s oog. Wanneer je voorhoofdchakra goed in balans is en je derde oog geopend is worden je intuïtieve gevoelens versterkt. Hierdoor zal je minder stress gaan ervaren. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de voordelen die je kunt ondervinden. Een amethist gedragen op de blote huid stimuleert het derde oog.

Activeert je intuïtie

Het woord intuïtie wil zeggen dat het een gevoel is of een ingeving zonder dat je er over te hoeft na te denken. Er zijn verschillende manieren waarbij je in contact kan staan met je onderbewuste. Dit contact kun je hebben via je zintuigen maar ook doordat kippenvel krijgt of door spanningen te voelen. Door een amethist op de huid te dragen kun je je intuïtie stimuleren.

De Amethist betekenis van toen naar nu

Ook als weet je precies waar de naam van de Amethist edelsteen vandaan komt, toch wordt tegenwoordig de Amethist betekenis meer gebruikt op het gebied van de bescherming. Een positieve steen, die zeer veel mensen geholpen heeft.