Bijholteontsteking edelstenen en mineralen

Bijholteontsteking, welke edelstenen helpen daarbij?

Bijholteontsteking, ook wel sinusitis genoemd, is een kwaal met vervelende bijwerkingen. Edelstenen en mineralen kunnen goed helpen bij deze klachten en symptomen. Onder andere de aquamarijn, bergkristal, hematiet en jade helpen bij mensen die last hebben van bijholteontsteking. In dit artikel bespreken we welke stenen je kunt gebruiken en op welke manier. Ook leggen we uit wat deze klacht inhoudt.

Wat is een bijholteontsteking?

Sinusitis is een klacht die veroorzaak wordt door een virus, bacterie of een enkele keer een allergie. Deze komen allemaal voor in de slijmvliezen van bijholte van de neus. Na bijvoorbeeld een flinke verkoudheid en griep zijn deze holten vol met snot. Hierdoor is het neusslijmvlies gezwollen en er vindt een ontsteking plaats. Alle narigheid die zich heeft opgehoopt in de neusholten kunnen niet goed weg.

Als je hier last van hebt, dan kun je last hebben van hoofdpijn, een drukkend gevoel in het gezicht (voornamelijk bij de ogen) en andere vervelende klachten. Deze symptomen verdwijnen vaak vanzelf weer, maar kunnen soms ook voor langere tijd aanhouden. Advies inwinnen van een medisch persoon is dan zeker noodzakelijk

Welke edelstenen gebruik je bij bijholteontsteking?

Gebruik maken van edelstenen en mineralen bij deze klacht is erg goed mogelijk. Er zijn veel stenen die de klachten kunnen verlichten of voorkomen. Let op: doe dit niet als vervanging van een medisch oordeel. Heb je het vermoeden dat je last hebt van deze ontsteking? Neem dan eerst contact op met een arts. Daarna kun je gebruik maken van de volgende edelstenen en mineralen.

Aquamarijn

Aquamarijn is een van de meest veelzijdige stenen in de wondere wereld van mineralen. De steen kun je bij deze klacht gebruiken als hanger, elixer of olie. De steen mag je bij de eerste optie direct op de huid dragen. Als elixer kun je het gewoon oraal innemen. Lees meer over deze methode in onze blog over edelstenenelixers. De aquamarijn-olie kun je insmeren op het voorhoofd en jukbeenderen voor het beste effect.

Bergkristal

Van de bergkristal kun je een elixer maken of bergkristalwater. Deze kun je opdrinken voor het beste effect. De steen brengt naast verlichting bij de klachten rondom bijholteontsteking ook veel andere positieve spirituele werkingen met zich mee.

Hematiet

Hematietsteentjes zijn het bekendste van het gebruik bij het opladen en ontladen van edelstenen en mineralen. Naast deze werking kun je ook deze stenen op het voorhoofd en de jukbeenderen neerleggen. Op deze manier heeft het een positieve werking op de klachten rondom de ontstekingen aan de bijholten. Je kunt bijvoorbeeld de steentjes op de plekken plaatsen en een meditatieoefening doen of even 10 minuten (of langer) je ogen sluiten.

(Nefriet) jade

Nefriet jade en normale jade kun je gebruiken bij deze klacht door een water te maken met deze steen erin. Je kunt dit opdrinken of met een doekje op de plekken deppen waar je het meeste klachten van hebt.

Overige stenen die kunnen helpen

Naast de bovenstaande stenen kunnen ook de onderste drie goed helpen. Deze kun je dragen als hanger aan een sieraad of op een andere manier dicht bij je dragen. Het verschilt erg per persoon welke steen het beste geschikt is. Wij raden dan ook aan om hier mee te experimenteren, totdat je een steen hebt waarbij je je goed voelt.

  • Cinnaber
  • Haliet
  • Topaas