Bijnieren en edelstenen

Last van Bijnieren? Edelstenen helpen!

Klachten aan de bijnieren kunnen van vervelend tot ondragelijk zijn. Edelstenen en mineralen kunnen goed helpen bij de klachten en symptomen. Toch is een medisch oordeel van een (huis)arts of specialist altijd noodzakelijk bij deze klacht. Heb je dus het vermoeden dat jouw klachten hiermee te maken hebben, neem dan eerst contact op met een medisch specialist. Daarna kun je, in overleg, met edelstenen en mineralen gaan werken. In dit artikelen bespreken wij de drie belangrijkste stenen die helpen bij klachten aan de bijnieren.

Wat zijn de bijnieren?

Dit zijn hele kleine organen in het menselijk lichaam. Dit zijn een soort kapjes die op de nieren zelf liggen. Deze worden gescheiden door vetweefsel. Deze bijnieren klinken wellicht niet belangrijk, maar dat zijn ze zeker wel. Een bijnier bestaat grof ingedeeld uit twee lagen: de bijniermerg en het bijnierschors. Beiden lagen hebben een andere functie.

Lastig probleem

Als er iets minder goed of niet functioneert bij deze lagen, dan spreek je van klachten of aandoeningen aan de bijnieren. Dit kan erg veel oorzaken hebben. Bekend zijn onder andere de ziekte van Addison, het syndroom van Cushing en het syndroom van Conn. Als je last hebt van de bijnieren hoeft het echter niet altijd te betekenen dat je last hebt van een van deze ziekten.

Meer lezen over deze kwaal kan op de Wikipedia-pagina die gewijd is aan de bijnieren.

Edelstenen die helpen bij klachten aan de bijnieren

De volgende drie stenen worden ingezet bij mensen die last hebben van klachten aan de nieren en bijnieren.

Barnsteen

Deze steen wordt ook wel amber genoemd en bestaat uit miljoenjaren oude hars van fossielen. Vandaar dat je deze steen vaak tegenkomt met fossielen erin of bijvoorbeeld insecten. De barnsteen heeft een harmoniserend effect op de bijnieren. Deze bijzondere steen wordt dan ook hoofdzakelijk gebruikt bij mensen met klachten die te maken hebben met de bijnieren.

Bergkristal en tijgeroog

De bergkristal en tijgeroog zorgen voor een balans in het lichaam en weren beiden negatieve energieën. Bij de klachten en symptomen die gepaard gaan met de aandoening kunnen ook deze twee stenen verlichting bieden.