Edelstenen bij bedplassen

Welke edelstenen helpen bij bedplassen?

Bedplassen, ook wel bewateren genoemd, is een vervelende klacht die op alle leeftijden voor kan komen. Edelstenen en mineralen kunnen helpen bij deze klacht. De bekendste stenen die helpen bij bedplassen zijn de thunderegg, blauwe chalcedoon en de mooie agaat. In dit artikel bespreken we wat de werking is van de verschillende stenen en wat de klacht precies inhoudt.

Wat is bedplassen/bedwateren?

In het Latijn wordt bedplassen ook wel: enuresis nocturna of enuresis genoemd. De klacht houdt eigenlijk in dat er op ongewilde momenten urine vrijkomt. Deze klacht komt voornamelijk voor tijdens het slapen. Veel kinderen van jonge leeftijd hebben last van bedplassen totdat zij zindelijkheid hebben geleerd.

Ook op latere leeftijd kan het nog voorkomen. Dit kan bijvoorbeeld door stress, angst en spanning komen. Behandeling bij kinderen vanaf 4 jaar is vaak een extra zindelijkheidstraining door de ouders. Als het kind al langere tijd zindelijk is geweest, maar toch weer begint het bedplassen, dan is het verstandig om goed naar de oorzaak te kijken. Meer over deze klacht kun je lezen op de Wikipediapagina.

Edelstenen bij bedplassen

In de wondere wereld van edelstenen en mineralen zijn er meerdere stenen die goed kunnen helpen bij deze klacht. Bij jongere kinderen dien je de steen op een plek in de slaapkamer te leggen waar hij/zij niet bij kunnen komen. Voordat er begonnen wordt met edelstenen en mineralen is advies inwinnen bij een (huis)arts of specialist erg belangrijk en in sommige gevallen noodzakelijk. De volgende stenen kun je gebruiken als ondersteuning bij een behandeling van een arts of specialist:

Thunderegg

Deze steen wordt ook wel de amuletsteen of sterrenagaat genoemd. Het beschermt de drager of de persoon die in de buurt aanwezig is van de steen tegen negatieve energieën van buitenaf. Vandaar dat de thunderegg vaak ingezet wordt bij mensen die last hebben van angsten. Het maakt kinderen of volwassenen die last hebben van bedplassen bewust van het hebben van een volle blaas en het helpt bij nachtelijke angsten en bedplassen.

Blauwe chalcedoon

De blauwe variant van de chalcedoon kan gekocht worden in meerdere kleuren blauw. De steen heeft een grote helende werking en wordt door edelsteentherapeuten bij veel klachten ingezet. Voor de klacht waar dit artikel over gaat helpt het om de blaas te versterken. De steen kan in een (slaap)kamer neergelegd worden of gedragen worden als sieraad. Bij jonge kinderen raden wij altijd aan om de steen buiten bereik in de slaapkamer neer te leggen.