Magnetiet artrose

De kracht van edelstenen tegen Artrose

Artrose is een gewrichtsaandoening dat te maken heeft met slijtage. Het is een vervelende en vaak ook zeer pijnlijke aandoening. De kracht van edelstenen en mineralen kan wellicht helpen bij deze klacht als ondersteuning. Je dient bij het vermoeden van artrose of het hebben van de ziekte altijd een arts te raadplegen. In dit artikel bespreken we welke edelstenen bij artrose kunnen helpen en wat de ziekte inhoudt.

Wat is artrose?

Artrose is heel kort gezegd slijtage aan gewrichten. Dit ontstaat doordat kraakbeen in het lichaam bij de gewrichten verloren gaat. Het lichaam kan het niet meer bijhouden met produceren. In sommige gevallen wordt het gewrichtskraakbeen slechter, maar in andere gevallen verdwijnt het zelfs volledig. Mensen die hier heel veel last van hebben die hebben vaak veel pijn tijdens bewegen. Vaak zijn de klachten het ergste als iemand een tijd lang niet heeft bewogen. Bijvoorbeeld na lang stilzitten of in de ochtend na het slapen. Edelstenen en mineralen kunnen goed ondersteunen bij deze klacht, maar dit kan zeker niet het oordeel van een deskundig medisch opgeleid persoon vervangen.

Welke edelstenen kunnen daarbij helpen?

Malachiet

Net als bij de aandoening artritis (niet te verwarren met artrose) past de malachiet goed bij de klacht. De malachiet staat er om bekend dat het een ontstekingsremmende werking heeft en positief werkt op het kraakbeen. Vooral het laatste ervaart met als prettig bij artrose. Deze steen kun je gemakkelijk kopen in Nederland en België.

Magnetiet

Magnetiet is een steen die je goed samen kunt dragen met malachiet. Het wordt zelfs soms samen gevonden. De steen wordt al eeuwen erkent als een steen die helpt tegen pijn. Veel mensen met gewrichtsklachten kunnen dus baat hebben bij een magnetietsteen. Je kunt het bijvoorbeeld dragen als hanger om de nek, direct op de huid.

Overige stenen